Вирус корона није спријечио функционисање Окружног суда у Источном Сарајеву

12.04.2021. 14:46
0
ИЗВОР: СРНА

Од појаве пандемије ковида 19, Окружни суд у Источном Сарајеву биљежи готово 30 одсто мање предмета, а вирус, који није заобишао ни запослене у овој правосудној институцији ипак није спријечио његово фукционисање, рекао је предсједник Суда Сенаид Ибрахимефендић.

- Било је заражених судија и запослених, па смо једно вријеме организовали рад од куће тако да судија задужи и потпише реверс предмета, који код куће спреми. Након тога, у Суду се закаже сједница Савјета на којој се донесе одлука - објаснио је Ибрахимефендић.

Он је истакао да Суд ради под оштријим условима, тако да судије наизмјенично долазе на посао сваки други дан. Додао је да судије, које тренутно највише раде на управним предметима, међу којима су најактуелнији излагања катастра некретнина у општинама Соколац, Пале и Власеница, ипак стижу да заврше посао.

- Има и мањи броја предмета ратних злочина, чија суђења се константно одржавају. Ми смо другостепени суд, а ако првостепени судови мање раде, мање се изјављују жалбе, па је и за нас у том дијелу мање посла, Међутим, предмети у управном реферату зависе од рада Општинске и Републичке управе, па њих имамо више у раду, што успијевамо да ријешимо - рекао је Ибрахимефендић.

Он је нагласио на се овај Суд бави и другим предметима у зависности од степена криминала.

Као примјер он је навео недавно одређивање притвора за Смајила Осивчића и Аднана Чељу из Сарајева због кривичног дјела тешка повреда са смртном посљедицом.

- Они су осумњичени да су у Источном Новом Сарајеву физички напали Предрага Мојевића, који је усљед тешких повреда преминуо. Наш судија за претходни поступак одредио им је притвор, након чега ће, вјероватно, услиједити жалба, коју ће наше Вијеће ријешити у року - навео је Ибрахимефендић.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    21h 43m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    22h 1m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    22h 37m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    19h 32m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    18h 34m
    0