"ВИС Клуб" и Нено Мурић снимили обраду пјесме "Поноћ" из филма "Тома"

14.10.2021. 19:52
0
ИЗВОР: Катера

Вокално-инструментални састав "ВИС Клуб" из Источног Сарајева и пјевач Нено Мурић из Сарајева снимили су протеклих дана спот за обраду пјесме "Поноћ" Жељка Јоксимовића из филма "Тома".

Шеф оркестра Филип Миовчић из Пала каже за Катеру да су се за снимање спота за обраду пјесме "Поноћ" заједно са Неном Мурићем одлучили, првенствено, из љубави према музици, али и из поштовања према лику и дјелу Томе Здравковића.

Миовчић истиче да су Томине пјесме прави драгуљи у репертоару сваког музичара.

- Ова пјесма, иако није у оригиналном извођењу Томина, ипак је стилско огледало тих времена и везана је за њега кроз сада јако актуелан истоимени филм "Тома" као главна музичка тема, те уједно и колаж мотива из Томиних хитова - каже Миовчић за наш портал.

Миовчић каже да је он имао улогу организатора локације и позива за колеге музичаре, који су учествовали у музичком дијелу, те на крају да све припреми, тонски сними и "измикса".

Спот је снимљен у једном нашем угоститељском објекту у Источном Сарајеву, гдје је Тома Здравковић лично боравио и снимао спотове за своје пјесме.

Додаје да је Нено Мурић изврстан интерпретатор и озбиљан естетик, када је у питању пјесма и емоција.

- Наравно, код тих таласних дужина смо се сви лако "нашли". Јованин глас је томе још додатно додао љепоту - додаје Миовчић.

Вокал Јована Гајовић додаје да су прије снимања самог спота размишљали о томе, како би било лијепо снимити је као обраду.

- Контактирали смо Нену Мурића, нашег великог пријатеља и колегу, питали смо га да ли би учествовао у том споту и он је са одушевљењем прихватио позив - каже Јована.

Додаје да је занимљиво то што је спот снимљен кроз око пет кадрова, на једном мјесту и за око 45 минута.

Гајовићева истиче да је јако задовољна тиме како је све на крају завршено и да је спот и сама пјесма у њиховој изведби већ "побрала" много симпатија код публике.

Видео: Ален Алић/ВИС Клуб

У снимању спота учествовао је комплетан Вокално-инструментали састав (ВИС) Клуб, екипа коју чине Јована Гајовић, Филип Миовчић, Владимир Јоловић, Александар Којић и Дарко Мрдић.

На снимању је специјални гост био виолиниста Владимир Станојевић.

За видео снимак и монтажу је био задужен Ален Алић. 

Коментари 0
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  11h 0m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  6h 39m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  13h 12m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  10h 34m
  0
 • Премијера филма "Чико, ја сам жив, немој да ме убијеш"
  11h 24m
  0