"VIS Klub" i Neno Murić snimili obradu pjesme "Ponoć" iz filma "Toma"

14.10.2021. 19:52
0
IZVOR: Katera

Vokalno-instrumentalni sastav "VIS Klub" iz Istočnog Sarajeva i pjevač Neno Murić iz Sarajeva snimili su proteklih dana spot za obradu pjesme "Ponoć" Željka Joksimovića iz filma "Toma".

Šef orkestra Filip Miovčić iz Pala kaže za Kateru da su se za snimanje spota za obradu pjesme "Ponoć" zajedno sa Nenom Murićem odlučili, prvenstveno, iz ljubavi prema muzici, ali i iz poštovanja prema liku i djelu Tome Zdravkovića.

Miovčić ističe da su Tomine pjesme pravi dragulji u repertoaru svakog muzičara.

- Ova pjesma, iako nije u originalnom izvođenju Tomina, ipak je stilsko ogledalo tih vremena i vezana je za njega kroz sada jako aktuelan istoimeni film "Toma" kao glavna muzička tema, te ujedno i kolaž motiva iz Tominih hitova - kaže Miovčić za naš portal.

Miovčić kaže da je on imao ulogu organizatora lokacije i poziva za kolege muzičare, koji su učestvovali u muzičkom dijelu, te na kraju da sve pripremi, tonski snimi i "izmiksa".

Spot je snimljen u jednom našem ugostiteljskom objektu u Istočnom Sarajevu, gdje je Toma Zdravković lično boravio i snimao spotove za svoje pjesme.

Dodaje da je Neno Murić izvrstan interpretator i ozbiljan estetik, kada je u pitanju pjesma i emocija.

- Naravno, kod tih talasnih dužina smo se svi lako "našli". Jovanin glas je tome još dodatno dodao ljepotu - dodaje Miovčić.

Vokal Jovana Gajović dodaje da su prije snimanja samog spota razmišljali o tome, kako bi bilo lijepo snimiti je kao obradu.

- Kontaktirali smo Nenu Murića, našeg velikog prijatelja i kolegu, pitali smo ga da li bi učestvovao u tom spotu i on je sa oduševljenjem prihvatio poziv - kaže Jovana.

Dodaje da je zanimljivo to što je spot snimljen kroz oko pet kadrova, na jednom mjestu i za oko 45 minuta.

Gajovićeva ističe da je jako zadovoljna time kako je sve na kraju završeno i da je spot i sama pjesma u njihovoj izvedbi već "pobrala" mnogo simpatija kod publike.

Video: Alen Alić/VIS Klub

U snimanju spota učestvovao je kompletan Vokalno-instrumentali sastav (VIS) Klub, ekipa koju čine Jovana Gajović, Filip Miovčić, Vladimir Jolović, Aleksandar Kojić i Darko Mrdić.

Na snimanju je specijalni gost bio violinista Vladimir Stanojević.

Za video snimak i montažu je bio zadužen Alen Alić. 

Komentari 0
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 35m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 53m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 20m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 8m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 29m
    0