Више од 130 такмичара данас на Првенству Републике Српске

16.04.2022. 18:12
0
ИЗВОР: srna.rs

У Источном Сарајеву данас се одржава први дио Првенства Републике Српске у кик боксу у дисциплинама лоукик, фулконтакт и кик лајт, на којем учествује између 130 и 140 такмичара из 23 клуба из Републике Српске, као и клубова из Србије.

Неђо Братић, предсједник Кик бокс савеза Републике Српске који је организатор Првенства, рекао је новинарима да су такмичењем обухваћени кадети, јуниори и сениори.

Он је истакао да на подручју града Источно Сарајево постоји неколико кик бокс клубова што је доказ да је ова регија једна од оснивача овог спорта у Српској.

Братић је напоменуо да ће сљедеће године бити 30 година Кик бокс савеза Републике Српске.

Братић је додао да ће други дио Првенства Републике Српске у кик боксу да буде одржан у децембру, највјероватније у Лакташима, гдје се раде дисциплине К1, лајт контакт и поинт фајт.

- Наши клубови током такмичарске сезоне, осим Првенства Републике Српске, имају три Првенства БиХ. Ове године имамо Свјетско јуниорско првенство које се одржава у Даблину у Ирској, Европско сениорско првенство које се одржава у Анталији у Турској и Балканско првенство које ће бити у Краљеву у Србији - рекао је Братић.

Генерални секретар Кик бокс савеза Републике Српске Драгана Витковић истакла је да су задовољни одзивом клубова, те изразила наду да ће у другом дијелу првенства бити још више такмичара.

Генерални секретар Кик бокс савеза Србије Петар Петровић подсјетио је да дужи низ година сарађују са Кик бокс савезом Републике Српске на основу потписаног споразума, што је веома значајно за оба савеза, јер тако подижу квалитет такмичара.

- Кик бокс је веома масован спорт у Србији, а верујем и у Републици Српској. Кик бокс је признат од Међународног олимпијског комитета и огроман корак је направљен, а сљедећи је Олимпијада - истакао је Петровић.

Предсједник Скупштине општине Трново Синиша Голијанин истакао је да је у овој локалној заједници отворена канцеларија Кик бокс савеза Републике Српске, чиме су постали центар овог спорта.

Према његовим ријечима, ова општина има доста квалитетних спортиста у кик боксу, напомињући да њихови такмичари редовно на турнирима узимају златне и сребрне медаље.

Кик бокс савез Републике Српске је добровољна, невладина, неполитична и непрофитна организација и чланица Кик бокс савеза БиХ, који дјелује у свјетској кик бокс организацији ВАКО /WАКО/.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 9m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 42m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 8m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 21m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 50m
    3