Више од 300 такмичара на Првенству Републике Српске у џудоу

19.03.2022. 20:27
0
ИЗВОР: srna.rs

На Првенству Републике Српске у џудоу за кадете и млађе пионире, које је одржано данас на Палама, учествовало је око 30 клубова и више од 300 такмичара.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је новинарима да данашње Првенство једно од најбитнијих са којег ће се дјеца пласирати на Првенство БиХ.

- Имамо сјајне спортисте, џудисте који наступају у Републици Српској, Србији, Хрватској и освајају завидне резултате - рекао је Павловић и похвалио данашњу организацију.

Павловић је рекао да ће руководство Савеза са колегама из Федерације БиХ радити да џудо подигну на још виши ниво и помогну рад клубова.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да паљански џудисти пријатно изненаде квалитетном организацијом и да се на оваквим такмичењима изњедре најквалитетнији спортисти.

Тренер Џудо клуба "Романија" и технички организатор такмичења Дражен Суботић рекао је да ће освајачи медаља за 15 дана наступати на Првенству БиХ у Лукавцу.

Суботић је рекао да је џудо проглашен за један од најбољих спортова за развој дјеце од четири године.

Седамнаестогодишња Лана Лубура из Џудо клуба "Фамос" рекла је да овај спорт тренира 12 година и има више од 100 медаља, те да су оваква такмичења битна за младе и даље напредовање.

Покровитељ Првенства је Џудо савез Републике Српске, уз помоћ техничког организатора Џудо клуба "Романија" са Пала.

Првенство је одржано у Спортско-пословном центру "Пеки".

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Најчитаније
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    10h 47m
    8
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    8h 41m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: Лице пријављено због клевете
    9h 4m
    1
  • Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих
    21h 51m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    11h 18m
    0