Више од 50 учесника у ауто-трци у Источној Илиџи (ВИДЕО)

31.07.2021. 18:45
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Ауто картинг клуба "Мангум" из Источног Сарајева данас је на територији општине Источна Илиџа одржана трка ауто-мото слалом, на којој је учествовало око 55 такмичара у три категорије и девет дисциплина.

Према ријечима потпредсједника Ауто-картинг клуба "Магнум" Давора Сикиме такмичари су данас возили ауто-слалом на дионици магистралног пута, од моста у Војковићима до моста у Крупцу, односно на око 1300 метара удаљености.

Сикима је новинарима рекао да су такмичари данас наступили у три групе кроз девет класа, у серији "спринт спорт", те да се овој трци одазвало око 55 такмичара.

- Дошли су нам пријатељи из Србије, Републике Српске и ФБиХ, направили смо добру трку, били смо добри домаћини. Ове године имамо нешто мање такмичара него претходне из разлога што су нам трке у Зајечару и Тузли одвукле по десетак возача - истакао је Сикима.

Сикима је додао АКК "Магнум" има девет такмичара који стално учествују у тркама, посјећују друге градове и такмиче се у овом спорту.

Додао је да на такмичењу у ауто-слалому учествују возачи са возилима из серијске производње, спринт возилима без ограничења и преправки и спортским возилима са сигурносним шинама, која могу да учествују и у брдским ауто-тркама.

Видео: ОСМ ТВ/РТВИС

Коментари 0
Повезане вијести
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 56m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 4m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 17m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 47m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 5m
    0