Više od 50 učesnika u auto-trci u Istočnoj Ilidži (VIDEO)

31.07.2021. 18:45
0
IZVOR: Katera

U organizaciji Auto karting kluba "Mangum" iz Istočnog Sarajeva danas je na teritoriji opštine Istočna Ilidža održana trka auto-moto slalom, na kojoj je učestvovalo oko 55 takmičara u tri kategorije i devet disciplina.

Prema riječima potpredsjednika Auto-karting kluba "Magnum" Davora Sikime takmičari su danas vozili auto-slalom na dionici magistralnog puta, od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu, odnosno na oko 1300 metara udaljenosti.

Sikima je novinarima rekao da su takmičari danas nastupili u tri grupe kroz devet klasa, u seriji "sprint sport", te da se ovoj trci odazvalo oko 55 takmičara.

- Došli su nam prijatelji iz Srbije, Republike Srpske i FBiH, napravili smo dobru trku, bili smo dobri domaćini. Ove godine imamo nešto manje takmičara nego prethodne iz razloga što su nam trke u Zaječaru i Tuzli odvukle po desetak vozača - istakao je Sikima.

Sikima je dodao AKK "Magnum" ima devet takmičara koji stalno učestvuju u trkama, posjećuju druge gradove i takmiče se u ovom sportu.

Dodao je da na takmičenju u auto-slalomu učestvuju vozači sa vozilima iz serijske proizvodnje, sprint vozilima bez ograničenja i prepravki i sportskim vozilima sa sigurnosnim šinama, koja mogu da učestvuju i u brdskim auto-trkama.

Video: OSM TV/RTVIS

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO) U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)
Najčitanije
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    19h 20m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    18h 33m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    20h 41m
    3
  • Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo u tenisu
    22h 54m
    1
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    1h 23m
    0