Више од 80 такмичара у квалификационој бициклистичкој трци на Палама

13.08.2021. 20:44
0
ИЗВОР: СРНА

На Палама је данас одржана хронометарска трка на којој је учествовало око 80 такмичара из 35 земаља у оквиру квалификационе трке за Свјетско првенство у бициклизму.

Директор трке Владимир Кувеља рекао је новинарима да су Пале више пута биле домаћин "Трке кроз Србију", тако да није први пут да дочекују једну професионалну трку.

- Вожња на хронометар је једна од најтежих дисциплина и увијек отвара велике догађаје, а видјели смо данас такмичаре из 35 земаља који су дошли и задовољни су спортском манифестацијом - рекао је Куваља.

Бициклисти су возили око 20 километара по стази која није била нимало лака, јер је била пола узбрдо, а пола низбрдо.

Слика

Куваља каже да их у недјељу, 15. августа очекује друмска трка са око 500 такмичара.

Старт је у Источном Новом Сарајеву испред спортске дворане на Тргу Србија, па преко Сарајева, Требевића-Бруса и Јахорине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ово што се данас дешава на подручју локалне заједнице је фантастично, посебно ревијални дио овог великог спортског догађаја.

Југовић истиче да је око 80 такмичара учествовало у трци на вријеме /хронометар/, које је најтежи дио трке и да се све се дешава због Свјетског првенства које ће бити организовано у октобру на Палама.

- Показали смо да ми на Палама можемо да организујемо важне спортске догађаје захваљујући свима на подручју града Источно Сарајево, а посебно техничком организатору. Све се одвија квалитетно и можемо бити поносни што смо дио овога - нагласио је Југовић.

Он каже да је њему и свим Паљанима припала част да буду дио манифестације, да ће и даље покушавати да се представе на најбољи начин, како би добили и нека сљедећа првенства, попут првенства у џудоу које ће бити одржано крајем августа.

Прије трке на хронометар, у ревијалном дијелу спортског догађаја, Џију-џицу клуб “Јахорина“ организовао је трку за дјецу, која су се такмичила на бициклу, тротинету и ролерима, а додијељене су им и медаље.

У Источном Сарајеву синоћ је свечано отворена квалификациона бициклистичка трка "UCI Gran fondo seria 2021", квалификација за Свјетско првенство у бициклизму, које ће у октобру бити одржано у овом граду.

Свјетско аматерско првенство у бициклизму Серије "Gran fondo" биће одржано од 5. до 10. октобра у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 55m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 51m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 55m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 48m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 45m
    0