Вишеград: Помоћ општине привредним субјектима

12.05.2020. 10:31
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Вишеград помоћи ће свим привредним субјектима са подручја ове општине који за вријеме забране рада нису обављали или су дјелимично обављали дјелатност, потврђено је у Општинској управи.

Из општине су истакли да ће средства за помоћ бити обезбијеђена ребалансом буџета, те да ће привредни субјекти бити ослобођени плаћања одређених накнада од половине марта до 10. маја.

- Приватни предузетници ће бити ослобођени плаћања рачуна које им доставља предузеће "Комуналац" у датом периоду, а на наредној сједници Скупштине општине биће донесено низ мјера са циљем субвенције за субјекте који нису или су дјелимично радили - навели су у општини Вишеград.

У овој општини напомињу да ће бити субвенционисан дио комуналне таксе, дио накнада за јавне површине и закуп пословних простора чији је власник општина Вишеград.

- Осим Владе Републике Српске која пружа помоћ, ово је један од начина да помогнемо привредним субјетима и тако подстакнемо све са подручја ове општине да наставе са радом, уз један вид олакшица локалне заједнице - додали су у општини.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 45m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    14h 16m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 32m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 39m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    6h 27m
    2