Вишковић: Повећан број првачића значи раст и развој Српске

02.09.2019. 19:06
1
ИЗВОР: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је поносан што ће 111 првачића од данас похађати Основну школу "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, да то указује да се Република Српска развија и да има будућност.

Обраћајући се окупљеним ученицима, родитељима и наставном особљу поводом почетка нове школске године, Вишковић је изразио посебно задовољство након сазнања да и ова школа постаје тијесна за дјецу која у њој треба да се образују. 

- Будите сигурни да ћемо то пратити и да ћемо на вријеме подржати начелника општине и директора школе да проширимо капацитете и прихватимо сву дјецу која желе да се образују у овој школи - , нагласио је премијер Српске. 

Он је истакао да сваки предсједник Владе, без обзира како се звао, треба да буде поносан када школе и обданишта постају тијесни за све који желе да у њима бораве. 

- То значи да Република Српска остаје нашим унуцима, нашој дјеци, нашој будућности. Ко каже да међу ових 111 првачића нема сутра новог премијера, министра, директора?! Оно што им је заједничко је да су будућност Републике Српске - , истакао је Вишковић. 

Он је подсјетио да је образовни систем Републике Српске тако прилагођен да дјеца неће примијетити прелазак из обданишта у школу. 

Вишковић је на крају обраћања, пожелио малишанима да постану, прије свега, добри људи, који су гарант опстанка и развоја Републике Српске. 

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да сваки почетак нове школске године показује да ова локална заједница напредује. 

- Сваке године доказујемо да је ово школа и средина у коју људи радо долазе и опредјељују се да ту живе, стварају, одгајају дјецу и, што је најважније, укажу повјерење учитељима и наставницима у овој школу који ће их током деветогодишњег образовања извести на прави пут - , рекао је Ћосић. 

Ћосић је поручио родитељима да су њихова дјеца у одличним рукама, истичући да је ова образовна установа, по свим параметрима, једна од најбољих у Републици Српској. 

Директор Основне школе - Свети Сава - Данијела Мрда пожелила је најмлађим ученицима да школовање памте по лијепом и истакла да је обавеза учитеља и наставника да дјецу спреме за живот, - да буду равноправни грађани свијета, те да сви заједно градимо заједницу у којој ће центар бити школа-.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Roki 04.09.2019. 14:52
    Kako fino pričaju, a omladina seli.
Повезане вијести
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО) Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 52m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 43m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 30m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 56m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 38m
    0