Вишковић: Ускоро велика инвестиција на Јахорини и кућа за петочлану породицу

27.05.2020. 13:01
0
ИЗВОР: СРНА

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада обезбиједити велику инвестицију на дијелу Јахорине који припада општини Трново, као и да ће се он лично заложити да обезбиједи средства за изградњу куће вишечланој породици Станковић, која се из Србије вратила у Трново.

- Трново је мала локална заједница, али Влада Републике Српске и СНСД као највећа партија у Републици Српској воде рачуна о свим локалним заједницама подједнако, не правимо разлику да ли је нека локална заједница мала или велика, него чинимо напоре да сви грађани широм Српске имају достојанствене услове за живот - истакао је Вишковић.

Вишковић је новинарима у Трнову, након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и начелником општине Драгомиром Гаговићем, рекао да ће Влада Српске наћи начин да помогне реализацију свих пројеката које буде кандидовала општина Трново.

Он је потврдио да ће Трново у наредном периоду имати једну од већих инвестиција у Републици Српској и то на дијелу олимпијске планине Јахорине који припада овој локалној заједници.

- Кад сви ти садржаји - од четворосједа, стаза, пута и насеља Обућина баре буду у пуном капацитету, ова локална заједница имаће највеће користи од тога. Скоро је сигурно да ће само од ренте и пореза које треба да плаћају власници објеката на Јахорини у наредном периоду општина Трново имати веће приходе него што је садашњи буџет - рекао је Вишковић.

Он је обећао да ће, на молбу начелника Гаговића, из средстава буџетске резерве премијера издвојити средства за породицу Станковић, која има петоро дјеце и која се вратила у Трново.

Вишковић је подсјетио да су сличне куће већ изграђене у Шипову, Језеру, Добоју и Дервенти. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 54m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 53m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 20m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 47m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 12m
    0