Витковић: Испитати наводе о одлагању опасног медицинског отпада у Трнову

22.10.2020. 10:00
0
ИЗВОР: Катера

Кандидат Српске демократске странке за начелника општине Трново Милена Витковић затражила је од надлежних инспекцијских органа да хитно реагују и испитају медијске наводе о одлагању опасног медицинског отпада из ФБиХ на подручју општине Трново

Она је затражила од начелника општине Драгомира Гаговића да објасни становништву какав се отпад одлаже у Крупачким стијенама и да ли је крпљење буџетских рупа важније од здравља и живота грађана.

- Уколико је тачно оно што је објављено у медијима, овдје се поставља и питање кривичне одговорности оних који су дозволили одлагање опасног медицинског отпада и тиме угрозили животе људи и довели до еколошке катастрофе читаве регије. Нема ништа важније до живота и здравља људи и истрајаћемо да се ово до краја "рашчисти" и да зауставимо одлагање медицинског отпада из Мостара! Очито је да у Федерацији нико није хтио тај отпад, па је он завршио у Трнову - поручила је Милена Витковић.

Она истиче да је највећи потенцијал Трнова његова природа и да ова општина има све предуслове да буде еколошка и туристичка оаза сарајевске регије.

- Умјесто да развијамо оно што нам је Бог дао, да користимо потенцијале природе, чисте ријеке и Јахорину, постали смо складиште опасног отрова из Федерације! То морамо зауставити док није прекасно и зато очекујем да надлежне испекције и истражни органи већ данас изађу на терен и ураде свој посао! - рекла је кандидат СДС-а за начелника општине Трново Милена Витковић. 

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 32m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 39m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 59m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 31m
    0