Вјерници који су враћени са границе поручили да не дају цркву

22.12.2019. 18:47
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Савез општина источне Херцеговине данас је издао саопштење након што су јуче вјерници из Требиња, који су пошли да се поклоне моштима Светог Василија на великом црквено-народном сабору у Никшићу, враћени са граничног прелаза Илино Брдо код Вилуса, на улазу у Црну Гору.

Они у саопштењу позивају “браћу Црногорце да се уразуме”, а саопштење преносимо у цјелини:

“Срамотан је чин црногорских власти које нису дозволиле прелазак вјерног херцеговачког народа преко границе, који је пошао у Никшић да се поклони и цјелива мошти Светог Василија Острошког и Тврдошког.

То је највећи светац православни, српски и херцеговачки и нема грађанина Херцеговине који се није поклонио Светом Василију у манастиру Острог. Никада и нико се није усудио то да им забрани. До сада!

Зато јасно поручујемо властодршцима Црне Горе да ко на цркву удари, ударио је на све нас и такви потези не могу остати без одговора јер су недопустиви.

Не дамо нашу цркву и нашу вјеру, наше светиње и светитеље, ма са које стране границе били, а ви их покушавате приватизовати!

Имовина Српске православне цркве не смије се отимати, а чин црногорских власти је скандалозан! На овај начин трајно стављате мрљу на част и образ нашег братског и никад одијељеног црногорског народа.

Нека Вам је у помоћи Свети Василије Острошки и Тврдошки, позивамо Вас да се уразумите и схватите да раздвајате један народ, рушите једну цркву која нам служи на понос вијековима!”

Коментари 0
Повезане вијести
Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају
Дио свештене одежде Светог Василија Острошког чуваће се у Благају код Мостара Дио свештене одежде Светог Василија Острошког чуваће се у Благају код Мостара
Главна правила Божићног поста Главна правила Божићног поста
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 51m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 46m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 34m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 40m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 8m
    0