Влада Србије донијела Уредбу о надокнади разлике у цијени гаса

28.07.2022. 19:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Влада Србије донијела је данас уредбу о надокнади разлике у цијени природног гаса набављеног из увоза или произведеног у Србији у случају поремећаја на тржишту услијед наглог скока цијене овог енергента у цијелој Европи.

Усвојена је и уредба о ограничењу висине цијена основних животних намирница, млијека, брашна тип-400 и 500, свињског бута и плећке без костију, врата и свињске слабине са костима, свјежег пилећег трупа, као и укупне стопе марже.

Ограничена је цијена шећера по килограму, те продужено ограничавање цијена деривата нафте до 31. августа, с циљем спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда грађана Србије, саопштено је из Владе Србије.

Донесена је и одлука о приjeвременом смањењу износа акциза на деривате нафте - оловни и безоловни бензин и гасна уља за 15 одсто од објављених усклађених износа акциза, те за још седам дана продужена и одлука о привременој забрани извоза евродизела ЕН 590.

Влада Србије донијела је и одлуку о успостављању сарадње општине Врњачка Бања и општине Нови Травник у БиХ на привредним, туристичким, научним, културним, спортским, васпитно-образовним и свим другим пољима гдје за то постоје могућности и обострани интереси.

На сједници су донесене и одлуке о успостављању сарадње општина у Србији и Сјеверној Македонији - Врњачке Бање и Киселе Воде, као и између града Лесковца и општине Крива Паланка.

Влада Србије донијела је двије уредбе којима су предјели "Столови" код Краљева и "Жељин" код Врњачке бање проглашени за подручја изузетних одлика и тиме их заштитила као веома вриједне планинске просторе, који својим значајем заслужују статус репрезентативних примјера гео и биодиверзитета на територији Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан сјећања на убијене и протјеране Србе из Хрватске Дан сјећања на убијене и протјеране Србе из Хрватске
Усвојене пооштрене мјере за оружје и казне затвора Усвојене пооштрене мјере за оружје и казне затвора
Вучић предложио да Влада Србије донесе 10 мјера Вучић предложио да Влада Србије донесе 10 мјера
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 59m
    0