Vlada Srbije donijela Uredbu o nadoknadi razlike u cijeni gasa

28.07.2022. 19:34
0
IZVOR: srna.rs

Vlada Srbije donijela je danas uredbu o nadoknadi razlike u cijeni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu uslijed naglog skoka cijene ovog energenta u cijeloj Evropi.

Usvojena je i uredba o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica, mlijeka, brašna tip-400 i 500, svinjskog buta i plećke bez kostiju, vrata i svinjske slabine sa kostima, svježeg pilećeg trupa, kao i ukupne stope marže.

Ograničena je cijena šećera po kilogramu, te produženo ograničavanje cijena derivata nafte do 31. avgusta, s ciljem sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda građana Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Donesena je i odluka o prijevremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni i bezolovni benzin i gasna ulja za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa akciza, te za još sedam dana produžena i odluka o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590.

Vlada Srbije donijela je i odluku o uspostavljanju saradnje opštine Vrnjačka Banja i opštine Novi Travnik u BiH na privrednim, turističkim, naučnim, kulturnim, sportskim, vaspitno-obrazovnim i svim drugim poljima gdje za to postoje mogućnosti i obostrani interesi.

Na sjednici su donesene i odluke o uspostavljanju saradnje opština u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji - Vrnjačke Banje i Kisele Vode, kao i između grada Leskovca i opštine Kriva Palanka.

Vlada Srbije donijela je dvije uredbe kojima su predjeli "Stolovi" kod Kraljeva i "Željin" kod Vrnjačke banje proglašeni za područja izuzetnih odlika i time ih zaštitila kao veoma vrijedne planinske prostore, koji svojim značajem zaslužuju status reprezentativnih primjera geo i biodiverziteta na teritoriji Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan sjećanja na ubijene i protjerane Srbe iz Hrvatske Dan sjećanja na ubijene i protjerane Srbe iz Hrvatske
Usvojene pooštrene mjere za oružje i kazne zatvora Usvojene pooštrene mjere za oružje i kazne zatvora
Vučić predložio da Vlada Srbije donese 10 mjera Vučić predložio da Vlada Srbije donese 10 mjera
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    18h 18m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    20h 37m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    21h 4m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    23h 44m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    16h 25m
    0