Влада Српске планира да младе усели у напуштене комшијске куће

31.03.2021. 13:25
0
ИЗВОР: capital.ba

Влада Републике Српске увелико одступа од идеје изградње стамбених објеката за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним подручјима. Тако сада, умјесто нових објеката како је било предвиђено, власт има идеју да купује напуштене куће и станове, умјесто градње нових.

То је јуче потврдио предсједник Владе Радован Вишковић одговарајући на посланичко питање у Народној скупштини Републике Српске.

Вишковић је казао како му је жао због чињенице да је у Српској огроман број објеката празан, али да је то једна од опција која се разматра.

- Нисам срећан због тога, али поготово у руралним подручјима имате релативно добрих стамбених објеката који су празни и у којима нико не станује. Једно од рјешења би могло бити да се иде у откуп тих објеката за оне који желе да остану на селу и развијају газдинство, поготово ако је у близини њиховог имања - казао је Вишковић.

Иначе, овај пројекат је министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић најавила још у септембру прошле године, а све у циљу како би се млади задржали на селу.

Она је затим обећала расписивање позива у октобру, али то обећање није испунила.

У јануару ове године се похвалила како је интересовање за пројекат велико, али и саопштила како се он одгађа због непредвиђених околности и пандемије вируса корона.

Међутим, питање је да ли ће то интересовање код младих и даље да буде велико с обзиром да их власт планира уселити у куће у којима су донедавно живјеле њихове комшије, а не у домове у којима ће они бити први станари.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    20h 50m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 3m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    9h 34m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    9h 57m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    5h 50m
    0