Vlada Srpske planira da mlade useli u napuštene komšijske kuće

31.03.2021. 13:25
0
IZVOR: capital.ba

Vlada Republike Srpske uveliko odstupa od ideje izgradnje stambenih objekata za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim područjima. Tako sada, umjesto novih objekata kako je bilo predviđeno, vlast ima ideju da kupuje napuštene kuće i stanove, umjesto gradnje novih.

To je juče potvrdio predsjednik Vlade Radovan Višković odgovarajući na poslaničko pitanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Višković je kazao kako mu je žao zbog činjenice da je u Srpskoj ogroman broj objekata prazan, ali da je to jedna od opcija koja se razmatra.

- Nisam srećan zbog toga, ali pogotovo u ruralnim područjima imate relativno dobrih stambenih objekata koji su prazni i u kojima niko ne stanuje. Jedno od rješenja bi moglo biti da se ide u otkup tih objekata za one koji žele da ostanu na selu i razvijaju gazdinstvo, pogotovo ako je u blizini njihovog imanja - kazao je Višković.

Inače, ovaj projekat je ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović najavila još u septembru prošle godine, a sve u cilju kako bi se mladi zadržali na selu.

Ona je zatim obećala raspisivanje poziva u oktobru, ali to obećanje nije ispunila.

U januaru ove godine se pohvalila kako je interesovanje za projekat veliko, ali i saopštila kako se on odgađa zbog nepredviđenih okolnosti i pandemije virusa korona.

Međutim, pitanje je da li će to interesovanje kod mladih i dalje da bude veliko s obzirom da ih vlast planira useliti u kuće u kojima su donedavno živjele njihove komšije, a ne u domove u kojima će oni biti prvi stanari.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 13m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 46m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 46m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 23m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 52m
    0