Влада Српске приоритете одређује на основу Додикових обећања

26.05.2021. 17:11
0
ИЗВОР: capital.ba

 

Влада Републике Српске све чешће пројекте које ће приоритетно да финансира из Буџета одређује након што српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик обећа различита финансирања приликом његових посјета градовима и општинама у Српској.

Прије пет дана међу приоритетне пројекте у овој години Влада РС уврстила је унапређење инфраструктуре у Индустријској зони „Целпак“ и реконструкцију манастира Милошевац у Приједору.

Индустријска зона ће из Програма јавних инвестиција Републике Српске добити 844.000 КМ, а манастир 1,7 милиона марака.

Очигледно је да Влада не прати никакве критеријуме према којима одређује приоритетне пројекте за које ће дати новац, већ се он одобрава оним локалним заједницама у којима претходно борави Додик и, најчешће са локалним страначким људима, договори финасирање одређених пројеката.

Тако је било и овај пут. Наиме, Додик је у Приједору боравио прије мјесец дана и обећао, између осталог, подршку изградњи индустријских зона од 800.000 КМ. Влада је износ мало „подебљала“ и одобрила 844.000 КМ.

Нешто раније Додик је био и у посјети манастиру Милошевац када је обећао да ће институције Српске помоћи довршетак изградње манастира.

Слика

Фото: capital.ba

Ово није први пут да Додик приликом својих посјета локалним заједницама обећава помоћ, а да Влада онда све то уврштава у приоритете.

 

Слично је било и након Додикове посјете Загребу током прошле године, након чега је Влада одобрила 195.583 КМ, односно 100.000 евра, за обнову објеката Православне цркве. Тај новац узет је од донације коју је Србија дала Републици Српској.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    2h 48m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    16h 49m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 11m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    21h 36m
    0
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    1h 55m
    0