Влада Српске продаје авион, почетна цијена 1,8 милиона КМ

29.04.2021. 21:45
0
ИЗВОР: capital.ba

– Влада Републике Српске одлучила је да прода авион „Цесна 525“, годину и по дана након што је купила нови од 19 милиона марака, сазнаје Capital.

Ријеч је о једном од два авиона у власништву Републике Српске који је од марта прошле до марта ове године имао 40 летова према бројним европским дестинацијама.

Поменути портал, који је раније указао на кориштење авиона у тексту „Стотину летова авиона Српске у пандемији – Приватно у Праг, Солун, Беч, Крф, Лугано…“, авион „Цесна 525“ је приземљен и од тада је имао само један лет, а сада је понуђен и на продају.

Слика

План је да се летјелица прода на лицитацији за најмање 1,86 милиона марака. Уколико се не прода на првој, биће заказана друга лицитација, а ако се ни на тој не нађе купац, авион ће бити продат непосредном погодбом.

Прва понуда не може бити нижа од  најниже почетне цијене, а свака наредна мора бити за најмање пет одсто виша од претходне.

- Авион се продаје у виђеном стању, по принципу виђено-купљено без могућности накнадних приговора - стоји у условима продаје.

Право учешћа имају сви који уплате кауцију од 50.000 марака, а лицитација ће се одржати 19. маја на Аеродрому Бања Лука.

Подсјећамо, предсједник Владе РС Радован Вишковић је још у септембру 2019. године најавио како ће „Цесна“ бити продата јер је набављена нова вриједна близу 19 милиона КМ.

Међутим, с обзиром на број летова у вријеме пандемије, очигледно је да Влади није био довољан један авион како би се задовољиле потребе оних који имају право да лете о трошку Српске.

Влада је раније продала још један авион, а који је „завршио“ у рукама сина директора Ваздухопловног сервиса РС Сретена Илића који је купио „Цесну 500“, која је од новембра 2020. до марта ове године имала 20 летова, од тога највише за Београд.

Тај авион је некада био у власништву Републике Српске. Купило га је предузећу „ТРБ“ из Братунца које га је затим  продало фирми „Аеропут“ регистрованој на Гојка Илића, сина директора Ваздухопловног сервиса РС.

Коментари 0
Повезане вијести
На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    23h 35m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    23h 6m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 22m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    15h 17m
    3
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    23h 29m
    0