Влада Српске запосленима у органима управе препоручује рад од куће

25.03.2021. 20:25
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Републике Српске донијела је Инструкцију о организовању рада током пандемије новог вируса корона, којом се уређује организовање процеса рада у републичким органима управе Српске, начин организовања рада од куће и кориштење паузе током пандемије.

- Током пандемије новог вируса корона, републички органи управе ће организовати рад од куће за послове за које је то могуће у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације - саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Приликом организовања процеса рада, а нарочито у погледу организације и упућивања радника на рад од куће, појашњава се, водиће се рачуна о заштити нарочито осјетљивих категорија радника, као што су трудница и мајка која доји, радник код којег је утврђена смањена радна способност или постоји ризик од настанка инвалидности, лице обољело од професионалне болести.

Биће вођено рачуна и о старијим лицима и лица са хроничним обољењима /укључујући хипертензију, пулмолошка и срчана обољења, дијабетес, карциногена обољења, коришћење имуносупресива, итд./, лицаима са инвалидитетом, лицима са породичним обавезама /брига о дјеци или другим члановима уже породице/, као и другим лицима чије је здравље нарочито угрожено.

Влада Српске усвојила је и Информацију о захтјеву продуцентске куће "НЕТФИЛМ" из Бањалуке за финансијску подршку играном филму "Дјеца Козаре".

Задужује се Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да, у сврху финансијске подршке филму обезбиједе средства из Буџета Републике Српске за 2021. годину, у износу од 200.000 КМ.

Филм "Дјеца Козаре", како се истиче, представиће сву трагедију страдања дјеце, српског и других народа која се десила у вријеме Другог свјетског рата и испричати трагичну причу о геноциду почињеном од Независне Државе Хрватске.

- Тиме се уклапамо у европска настојања да се култура сјећања, а нарочито за злочин геноцида, обиљежи филмом који у готово свим својим елементима има ту трагедију - наводи се у саопштењу.

Ријеч је о међународном филмском пројекту, а партнери су из Србије, Чешке, Француске, Сјеверне Македоније, Словеније и Хрватске, с тим да ће се цијели филм снимати на територији Републике Српске и биће ангажовани сви филмски потенцијали Републике Српске, чиме се стиче статус главног продуцента.

Влада је донијела и Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о одређивању приоритетних пројеката из Програма јавних инвестиција Републике Српске за финансирање из Буџета у 2021. години, са расподјелом средстава.

Након указане потребе, из буџетских средстава за јавне инвестиције за 2021. годину одобрена су средства за суфинансирање пројекта реконструкције потисног цјевовода од пумне станице Врело "Прача" до резервоара "Младост" и изградње примарне мреже фекалне канализације Туристичко спортског центра "Дворишта", завршетак радова на Медицинском факултету у Фочи и обнову-реконструкцију историјског манастира Милошевац /Приједор/. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака
Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини
"Гугл" избрисао сајтове институција Српске "Гугл" избрисао сајтове институција Српске
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 3m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 31m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 4m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 56m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 4m
    0