Влада тражи оштрије мјере и веће казне за прекршаје

30.04.2020. 15:09
0
ИЗВОР: srpskainfo

Уколико предсједница Републике Српске Жељка Цвијновић прихвати приједлог Владе Републике Српске ускоро би могле бити значајно повећане казне за прекршај неношења маски и рукавица, или изласка у вријеме полицијског часа.

Очекује се и да ће полицији и комуналној полицији бити дата већа овлаштења да контрлишу и кажњавају грађане који се на јавним мјестима не придржавају прописаних мјера, попут ношења заштите опреме и одржавање физичке дистанце.

Како је саопштено из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске, Влада је упутила предсједници РС Приједлог уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болест, којим би то било регулисано.

– У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом по питању појаве и ширења вируса Ковид-19, а узимајући у обзир озбиљност ситуације и важност поштивања прописаних мјера са аспекта јавног здравства и заштите здравља становништва, прописује се и нова мјера у вршењу инспекцијског надзора. Прописује се и надлежност вршења надзора Министарству унутрашњих послова и комуналној полицији у дијелу који се односи на кориштење личне заштитне опреме и придржавања заштитних мјера физичке дистанце на јавним површинама. Увећавају се износи новчане казне за учињени прекршај одговорном лицу у правном лицу, предузетницима и физичким лицима – наводи се у саопштењу након сједнице Владе РС.

Не прецизира се колике би могле бити увећане казне. До сада су, за прекршаје попут кршења полицијског часа, или неношења маске и рукавица, на санзи биле новачане казне од 500 до 1.500 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака
Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини
"Гугл" избрисао сајтове институција Српске "Гугл" избрисао сајтове институција Српске
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 7m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 40m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 6m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 19m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 48m
    3