Владајућа већина у граду Источно Сарајево против помоћи здравственим радницима

28.06.2021. 21:07
0
ИЗВОР: Катера

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас ребаланс буџета града за ову годину у износу од нешто мање од 12 милиона марака.

Основни разлози за ребаланс буџета, како су навели из Скупштине града, су планирање и потрошња неутрошених средстава по основу кредитног задужења, исказане потребе за унутрашњом прерасподјелом средстава појединих потрошачких јединица и планирања обавеза за које средства нису обезбијеђена буџетом за ову годину.

Одборник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево Горан Шеховац навео је да је од пет амандмана опозиције на ребаланс буџета прихваћен само један, који се тиче издвајања средстава за пројекат капије града, музејског карактера, посвећене свим сарајевским Србима која би спајала шеталиште "Доктор Миодраг Лазић" у Источној Илиџи и Трг Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Шеховац је навео да је Српска демократска странка препознала ситуацију у којој се налазе здравствени радници у Источном Сарајеву и њихову жртву за вријеме пандемије коронавируса, те је амандмански дјеловала да им се новчано помогне.

- Тражили смо 110.000 КМ за здравствене раднике, што би било скинуто са грантова намијењених поједницима, што није прихваћено. Сматрали смо да би то била добра порука нашим здравственим радницима да им покажемо да цијенимо што су учинили за нас у протеклом периоду током трајање пандемије вируса корона- појаснио је Шеховац.

Шеховац је навео да нису усвојени ни амандмани Српске демократске странке за израду пројекта за зграду Ректората и Музичке академије у износу од 25.000 КМ, као ни да се издвоји 20.000 КМ за изградњу бициклистичке стазе Пале-Сарајево.

Шеховац је навео да амандман опозиције да се обезбиједи додатних 30.000 КМ за функционисање азила за псе такође није прихваћен.

- Сматрамо да је тим амандманима требало изаћи у сусрет и из тог разлога одборници СДС-а и наши коалициони партнери су приликом гласања о Ребалансу буџета били уздржани - рекао је Шеховац.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 50m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 48m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 14m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 29m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 8m
    0