Vladajuća većina u gradu Istočno Sarajevo protiv pomoći zdravstvenim radnicima

28.06.2021. 21:07
0
IZVOR: Katera

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas rebalans budžeta grada za ovu godinu u iznosu od nešto manje od 12 miliona maraka.

Osnovni razlozi za rebalans budžeta, kako su naveli iz Skupštine grada, su planiranje i potrošnja neutrošenih sredstava po osnovu kreditnog zaduženja, iskazane potrebe za unutrašnjom preraspodjelom sredstava pojedinih potrošačkih jedinica i planiranja obaveza za koje sredstva nisu obezbijeđena budžetom za ovu godinu.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Goran Šehovac naveo je da je od pet amandmana opozicije na rebalans budžeta prihvaćen samo jedan, koji se tiče izdvajanja sredstava za projekat kapije grada, muzejskog karaktera, posvećene svim sarajevskim Srbima koja bi spajala šetalište "Doktor Miodrag Lazić" u Istočnoj Ilidži i Trg Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Šehovac je naveo da je Srpska demokratska stranka prepoznala situaciju u kojoj se nalaze zdravstveni radnici u Istočnom Sarajevu i njihovu žrtvu za vrijeme pandemije koronavirusa, te je amandmanski djelovala da im se novčano pomogne.

- Tražili smo 110.000 KM za zdravstvene radnike, što bi bilo skinuto sa grantova namijenjenih pojednicima, što nije prihvaćeno. Smatrali smo da bi to bila dobra poruka našim zdravstvenim radnicima da im pokažemo da cijenimo što su učinili za nas u proteklom periodu tokom trajanje pandemije virusa korona- pojasnio je Šehovac.

Šehovac je naveo da nisu usvojeni ni amandmani Srpske demokratske stranke za izradu projekta za zgradu Rektorata i Muzičke akademije u iznosu od 25.000 KM, kao ni da se izdvoji 20.000 KM za izgradnju biciklističke staze Pale-Sarajevo.

Šehovac je naveo da amandman opozicije da se obezbijedi dodatnih 30.000 KM za funkcionisanje azila za pse takođe nije prihvaćen.

- Smatramo da je tim amandmanima trebalo izaći u susret i iz tog razloga odbornici SDS-a i naši koalicioni partneri su prilikom glasanja o Rebalansu budžeta bili uzdržani - rekao je Šehovac.

Komentari 0
Povezane vijesti
U subotu obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa U subotu obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa
Divne vijest iz porodilišta Bolnice „Srbija“ – Grad bogatiji za devet beba Divne vijest iz porodilišta Bolnice „Srbija“ – Grad bogatiji za devet beba
Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sarajevsko-romanijski korpus - sami protiv svih (FOTO)
    11h 24m
    4
  • Sudar dva automobila: Poginuo vozač, četvoro povrijeđenih
    22h 56m
    0
  • Egzotična piletina u sosu
    11h 40m
    0
  • Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Srebrenici!
    3h 3m
    3
  • Majdov ima specijalnu poruku nakon osvajanja srebra
    7h 40m
    2