Владан Јефтовић побједник фото-конкурса у Источном Сарајеву

27.09.2022. 11:09
1
ИЗВОР: srna.rs

Владан Јефтовић, који се фотографијом бави већ 20 година, побједник је фото-конкурса "Дах љета у Источном Сарајеву", који је расписала Туристичка организација града Источно Сарајево.

Побједник је као мотив фотографије изабрао Требевић, јер је, како каже, посебно везан за тај крај, мада је, осим ове, пријавио фотографије Врела Миљцке и Трескавице, саопштено је Градске управе.

Према ријечима Јефтовића, овај конкурс је изузетно значајан, за разлику од неких сличних, јер је пристигле фотографије оцјењивао стручни жири, а побједнике нису одређивале друштвене мреже, нити највећи број пратилаца и "лајкова".

Изложба пристиглих фотографија отворена је данас у холу Градске управе Источно Сарајево, а посјетиоци ће моћи да је погледају до петка, 30. септембра.

Директор Туристичке органиације Града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је на фото-конкурс пристигла 51 фотографија, те да је изложено 17 које су, према мишљењу стручног жирија, испуњавале услове и критеријуме јавног конкурса.

- Основни критеријум био је да је фотографија направљена фото-апаратом - рекао је Иконић и истакао да је циљ био да се Источно Сарајево прикаже на љепши начин кроз објектив фото-апарата, а дио фотографија биће приказан и у градској туристичкој брошури.

Иконић је захвалио свима који су учествовали, изразивши наду да ће ово постати лијепа традиција.

Члан стручног жирија Предраг Крстовић објаснио је да је од приспјелих фотографија било важно изабрати оне које су у складу са темом, те оне које задовољавају параметре као што су композиција, свјетло и кадар.

Било је важно, каже, да су фотографије у вези са "Љетом у Источном Сарајеву", те да се то може препознати.

Три првопласирана учесника награђена су новчаним наградама у вриједности 800 КМ, и то 500 КМ за прво мјесто, 200 КМ за друго мјесто, те 100 КМ за треће мјесто.

Остале учеснике чије су фотографије изложене Туристичка организација града Источно Сарајево наградила је робним наградама и поклон пакетима хотела "Вучко", "Рајска долина" и "Лавина".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zasluzeno 27.09.2022. 16:52
    Cestitamo Vlada!!!!
Повезане вијести
Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог
У Хан Пијеску изложба и предавање о два најраскошнија српска средњовјековна рукописа У Хан Пијеску изложба и предавање о два најраскошнија српска средњовјековна рукописа
Отворена изложба фотографија ,,Јавор планином 3'' у Хан Пијеску Отворена изложба фотографија ,,Јавор планином 3'' у Хан Пијеску
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 53m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 7m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 14m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 44m
    0