Владика Хризостом: Не дозволимо да нам туге и невоље покваре овај празник

06.01.2021. 17:24
0
ИЗВОР: СРНА

Чувар патријаршког трона Српске православне цркве, митрополит дабробосански Хризостом освештао је вечерас бадњак који је наложен испред мале Цркве код Храма Светог Саве на Врачару и позвао српски народ да се радује и весели и да не дозволи да му туге и невоље покваре овај велики празник.

Митрополит Хризостом је православним вјерницима пожелио срећно Бадње вече, истакавши да Срби као једини православни народ приносе бадњак, који има велики значај јер симболизује рођење Господа Исуса Христа у Витлејему Јудејском.

- Божић и Бадњак су прилика да све невоље одагнамо од себе, да дамо себи више радости и весеља у нашим домовима, породицама, у нашем народу и нашој цркви -  рекао је митрополит Хризостом у бесједи окупљеном народу.

Чувар патријаршког трона је нагласио да ће се милошћу и благошћу Божјом све побиједити, те указао да је Бог "дошао да буде са нама".

- Он је мануил – он је са нама увијек и непрестано и зато се радујмо и веселимо и вечерас и ноћас и сутра, и све наредне дане ако Бог да. Нека је срећно и благословено, све вас поздрављам радосним поздравом: Мир Божји, Христос се роди! - поручио је владика Хризостом.

Чувар патријаршког трона Српске православне цркве, митрополит дабробосански Хризостом сутра ће, на Божић, у Храму Светог Саве служити свету архијерејску литургију.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Свијет је суштински потребно промијенити Митрополит Хризостом: Свијет је суштински потребно промијенити
Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији
Сутра читање васкршње поруке Сутра читање васкршње поруке
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 13m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 8m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 56m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 2m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 30m
    0