Владимир Ерић ученик генерације у ОШ "Алекса Јакшић" у Милићима

01.06.2021. 15:04
0
ИЗВОР: СРНА

Владимир Ерић је у конкуренцији од седам ђака који су остварили посебне резултате у наставним и ваннаставним активностима проглашен учеником генерације у Основној школи "Алекса Јакшић" у Милићима.

У овој школи данас је, поводом обиљежавања Дана ученичких достигнућа, награђено седам ученика, којима је дипломе уручио директор школе Јован Зекић, а новчане награде начелник општине Милићи Марко Савић.

- Све су ово одлични ученици, који су се током школовања истакли примјерним владањем и у разним областима, а Комисија је у складу са правилником школе одабрала најбољег међу њима - Владимира Ерића, који се издвојио и у ваннаставним активностима - изјавио је Зекић новинарима.

Зекић је захвалио начелнику и општини што су издвојили новац и што је традиција настављена и у овој школској години.

Он је напоменуо да је традиционална манифестација изостала због епидемиолошких услова, али да то не умањује његов значај.

Ученик генерације, добитник Вукове дипломе и посебне дипломе Владимир Ерић, захвалан је родитељима који су вјеровали у њега и били му највећа подршка.

- Осим Вукове дипломе, добио сам и диплому из физике, математике и познавања саобраћајних знакова и ово данас је круна мог рада и залагања свих девет година. Школовање ћу наставити у Средњошколском центру `Милутин Миланковић` у Милићима за техничара информационих технологија - рекао је Ерић.

Наставник историје Јулија Ерић, мајка ученика генерације, каже да је посебно и срећна због сина који је ученик генерације. "Све су то дивни млади људи који су се у датој ситуацији снашли и показали зрелост. Вјерујем да ће бити успјешни и убудуће, да ће постати добри и поштени људи", навела је Ерићева, која је извела једну генерацију.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је да је ова генерација специфична јер је успјела да се током пандемије прилагоди новонасталој ситуацији, у чему су им помогли и просвјетни радници са својим сарадницима.

- Сви знамо кроз какве су тешкоће прошли, али су дали максимум, због чега смо им захвални. Локална заједница и ја им желимо много успјеха у даљем школовању - истакао је Савић.

Ученице Ана Недимовић и Андреа Јоловић добиле су Дипломе "Вук Караџић" и посебне дипломе, док је Лена Драгичевић носилац Вукове дипломе, а Матеј Кандић, Јелена Ђокић и Ајла Рамић посебних диплома.

У Основној школи "Алекса Јакшић" у Милићима у 2020/2021. години девети разред завршило је 59 ученика.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Журка из блока" изнад свих очекивања Акција "Журка из блока" изнад свих очекивања
"Журка из блока" вечерас у Милићима "Журка из блока" вечерас у Милићима
Почели "Јулско-августовски дани културе и спорта" у Милићима Почели "Јулско-августовски дани културе и спорта" у Милићима
Најчитаније
 • Нелегално саграђени објекат на Тргу краља Александра ће бити уклоњен
  23h 42m
  3
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  5h 5m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  3h 46m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  20h 27m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  19h 22m
  0