Владимир Лучић: Пале су нам на првом мјесту

12.09.2024. 18:36
3
ИЗВОР: katera.news

Носилац листе ПДП-а за одборнике у Скупштини општине Пале Владимир Лучић представио је циљеве и конкретне пројекте за које ће се залагати. Он је подијелио и одређена запажања када је ријеч о тренутној политичкој ситуацији у овој локалној заједници.

Саопштење преносимо у цјелости.

Судећи по свим дешавањима, политика у Палама је пала на ниске гране и разумијем да сте генереално незадовољни и то са разлогом.  Дубоке подјеле народа због политике су преко сваке мјере оптеретиле све нас, родбину, комшије, пријатеље и радне колеге.

Из тог разлога, сматрам да такво стање захтјева нову политику која треба и мора релаксирати односе. Политику која ће бити само тамо гдје јој је и мјесто, а то је у Скупштини општине Пале. Политику која неће бити дио спортских, образовних, комуналних и културних установа, јер тренутно уплитање политике у све и свашта је неподношљиво и оптерећујуће и за запослене и за кориснике.

Својим примјером у досадашњем раду сам се трудио да будем одборник који редовно дискутује и учествује у раду Скупштине. Никада нисам наступао политикантски, већ само искрено и са намјером да нашу локалну заједницу учинимо бољом. Гласао сам по савјести, подржао сам добре приједлоге чији год да су били, а био сам против свих оних одлука за које сам заиста мислио да нису у интересу општине.

Вјерујем да ћете дати подршку оним листама и кандидатима који ће учинити Скупштину општине Пале озбиљним мјестом, гдје се доносе важне одлуке за развој Пала и нашу бољу будућност.

Морам рећи и да је иза нас тежак период за нашу политичку партију. Без обзира на то, сматрам да ПДП треба и заслужује да буде и даље дио политичких процеса у Палама. Желим да вјерујем да је ПДП и сада у срцу одређеног броја наших суграђана и да ћете нам помоћи као чланови и симпатизери да остваримо добар резултат.

Захваљујем се колегама који су у тешком политичком амбијенту прихватили да буду на листи кандидата коју предводим, како препознатљивим ветеранима ПДП-а тако и новим, млађим кандидатима.

С обзиром на то да су локални избори и да нема мјеста великим политичким темама, наш слоган је једноставан: 

Пале на 1. мјесту !

За крај, желим да вам представим дио циљева и конкретне пројекте које предлажемо. Између осталог, залагаћемо се:

*за развој туризма - да Пале и сви становници осјете више користи;

*за изградњу шеталишта и бициклистичке стазе поред Миљацке, од Фамоса до Станице Пале;

*за подстицај при куповини или изградњи прве стамбене јединице за младе и младе брачне парове;

*за више бриге о култури, спорту и образовању;

*за нове Пале у којима политика неће бити разлог подјела међу народом.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Peko 13.09.2024. 11:36
    Odavno si pročitan...
  • Generic placeholder image
    Nitro 12.09.2024. 23:23
    Lupas bezveze kakva biciklisticka staza do stanice kad dole od smrada nemozes proci autom ,a kamo li biciklom rijesite vi kanalizaciju od jahorinskog potoka do stanice ,onaj mazlov majnex ima onolike apartmane ,a kanalizaciju odveo u jahorinski potok i ti si varalica ko i ovi samo gledas svoj dzep
  • Generic placeholder image
    Soko 12.09.2024. 21:49
    Pitaj oca i strica dokle je došla izgradnja pororodilišta "Beli anđeo".
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    4h 50m
    0
  • Слани мафини
    2h 55m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    18h 55m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    21h 37m
    0
  • Срби сутра славе чудо Светог Aрхангела Михаила
    19h 30m
    1