Vladimir Lučić: Pale su nam na prvom mjestu

12.09.2024. 18:36
3
IZVOR: katera.news

Nosilac liste PDP-a za odbornike u Skupštini opštine Pale Vladimir Lučić predstavio je ciljeve i konkretne projekte za koje će se zalagati. On je podijelio i određena zapažanja kada je riječ o trenutnoj političkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Sudeći po svim dešavanjima, politika u Palama je pala na niske grane i razumijem da ste generealno nezadovoljni i to sa razlogom.  Duboke podjele naroda zbog politike su preko svake mjere opteretile sve nas, rodbinu, komšije, prijatelje i radne kolege.

Iz tog razloga, smatram da takvo stanje zahtjeva novu politiku koja treba i mora relaksirati odnose. Politiku koja će biti samo tamo gdje joj je i mjesto, a to je u Skupštini opštine Pale. Politiku koja neće biti dio sportskih, obrazovnih, komunalnih i kulturnih ustanova, jer trenutno uplitanje politike u sve i svašta je nepodnošljivo i opterećujuće i za zaposlene i za korisnike.

Svojim primjerom u dosadašnjem radu sam se trudio da budem odbornik koji redovno diskutuje i učestvuje u radu Skupštine. Nikada nisam nastupao politikantski, već samo iskreno i sa namjerom da našu lokalnu zajednicu učinimo boljom. Glasao sam po savjesti, podržao sam dobre prijedloge čiji god da su bili, a bio sam protiv svih onih odluka za koje sam zaista mislio da nisu u interesu opštine.

Vjerujem da ćete dati podršku onim listama i kandidatima koji će učiniti Skupštinu opštine Pale ozbiljnim mjestom, gdje se donose važne odluke za razvoj Pala i našu bolju budućnost.

Moram reći i da je iza nas težak period za našu političku partiju. Bez obzira na to, smatram da PDP treba i zaslužuje da bude i dalje dio političkih procesa u Palama. Želim da vjerujem da je PDP i sada u srcu određenog broja naših sugrađana i da ćete nam pomoći kao članovi i simpatizeri da ostvarimo dobar rezultat.

Zahvaljujem se kolegama koji su u teškom političkom ambijentu prihvatili da budu na listi kandidata koju predvodim, kako prepoznatljivim veteranima PDP-a tako i novim, mlađim kandidatima.

S obzirom na to da su lokalni izbori i da nema mjesta velikim političkim temama, naš slogan je jednostavan: 

Pale na 1. mjestu !

Za kraj, želim da vam predstavim dio ciljeva i konkretne projekte koje predlažemo. Između ostalog, zalagaćemo se:

*za razvoj turizma - da Pale i svi stanovnici osjete više koristi;

*za izgradnju šetališta i biciklističke staze pored Miljacke, od Famosa do Stanice Pale;

*za podsticaj pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice za mlade i mlade bračne parove;

*za više brige o kulturi, sportu i obrazovanju;

*za nove Pale u kojima politika neće biti razlog podjela među narodom.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Peko 13.09.2024. 11:36
    Odavno si pročitan...
  • Generic placeholder image
    Nitro 12.09.2024. 23:23
    Lupas bezveze kakva biciklisticka staza do stanice kad dole od smrada nemozes proci autom ,a kamo li biciklom rijesite vi kanalizaciju od jahorinskog potoka do stanice ,onaj mazlov majnex ima onolike apartmane ,a kanalizaciju odveo u jahorinski potok i ti si varalica ko i ovi samo gledas svoj dzep
  • Generic placeholder image
    Soko 12.09.2024. 21:49
    Pitaj oca i strica dokle je došla izgradnja pororodilišta "Beli anđeo".
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
    20h 51m
    12
  • Dječak pao kroz prozor osnovne škole
    12h 54m
    0
  • Rad na pronalasku izvršioca oštećenja vozila u Sokocu
    23h 22m
    2
  • Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo
    19h 14m
    1
  • Predate prve prenosne registarske tablice
    20h 25m
    0