Власеница: Хуманитарни базар за Страхињу

31.05.2021. 09:10
0
ИЗВОР: Срна

На Градском тргу у Власеници у суботу, 5. јуна, биће организован хуманитарни базар "Власеничани за Страхињу" за двогодишњег Страхињу Мишића.

Дјечак болује од непознате болести, а дијагностика која се предлаже у иностранству је веома скупа.

Један од организатора акције Љиљана Петровић изјавила је Срни да родитељи интензивно трагају за дијагнозом која треба да покаже од чега болује Страхиња са којим се свакодневно раде вјежбе развојне гимнастике.

Она је навела да је у току прикупљање донација у прехрамбеним пакетима, млијечним производима, играчкама, књигама и свему ономе што појединац може да понуди од срца.

- Доста људи нуди своје производе у виду хране, креативних радова, накита. Све ћемо да изложимо у суботу на Градском тргу и надамо се да ћемо од продаје прикупити одређена новчана средства која ће помоћи малом Страхињи у његовој борби - рекла је Петровићева.

Она вјерује да у Власеници и околним мјестима има добрих и хуманих људи који су спремни да помогну да Страхиња једног дана буде здрав дјечак и све тешкоће остави иза себе.

Петровићева је навела да је Страхиња члан Фондације "Буди хуман - Александар Шапић" и да са родитељима, оцем Бранком који је рођен у Власеници и мајком Јеленом рођеном Војвођанком, живи у Новом Саду, али да често борави у Власеници код очеве фамилије.

У организацији хуманитарног базара "Власеничани за Страхињу" учествују и Душанка Сушић, Сања Милић, Драгана Џајић Бећаревић, Маријана Лелек и Мика Дракулић.

Базар ће бити одржан од 11.00 до 15.00 часова, а све информације могу се добити на "Фејсбук" страници једног од организатора или на број телефона Љиљане Петровић 066/356-740.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 0m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 33m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    21h 10m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 39m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 37m
    0