Власеница : Новогодишњи хуманитарни базар за Миљану

09.12.2020. 14:29
0
ИЗВОР: Катера

У суботу, 12. децембра од 11 до 15 часова на градском тргу у Власеници биће организован „Новогодишњи хуманитарни базар – Власеничани за Миљану“.

Сања Милић једна од организатора овог хуманог догађаја за „Radio Magic“ рекла је да овом акцијом желе помоћи суграђанки Миљани Бобар која болује од церебралне парализе и тешког облика епилепсије.

- Иницијативу је покренула учитељица Душанка Сушић, а нас неколико је прихватило идеју и кренули смо у организацију догађаја. Миљана је рођена 2004. године са церебралном парализом. Додатно је касније обољела од тежег облика епилепсије. Породица није у могућности да скупи новац за основне лијекове који мјесечно коштају 300 КМ. У посљедње вријеме Миљанино здравствено стање је погоршано и њена мајка мора да буде уз њу 24 часа, што јој онемогућава било какво запослење – рекла је Сања за „Radio Magic и додала да је одзив грађана на ову акцију велики.

Како истиче грађани сваки дан зову и питају како да учествују и шта да донирају.

- Имамо позиве и из приватних фирми из Власенице које желе да се укључе. За базар грађани могу да донирају књиге, играчке... све оно што мисле да неко може да купи, али не да купи у смислу да му то треба већ ето чисто да кроз ту куповину да допринос акцији. До сада највише донација имамо у слаткишима, колачима, ваучерима за козметичарске и фризерске услуге у износу од 10 до 20 КМ. Пуно људи нас је контактирало и из општине Милићи и других општина, људи зову, питају како могу да помогну – закључила је Сања.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин” Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин”
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 50m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 35m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 34m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 40m
    0