Власеница спремна за кошаркашки спектакл

08.07.2023. 14:23
0
ИЗВОР: katera.news

Трећи по реду турнир у баскету „3x3 Власеница 2023“ биће одржан данас и сутра, а атрактивна игра и мајсторије на терену су загарантоване јер долазе нека од највећих имена овог спорта.

Далибор Видовић из Организационог одбора турнира наводи да је све спремно за овогодишњи турнир.

- Према пријавама, а пред власеничком публиком ће се, поред босанскохерцеговачких, за титулу најбоље сениорске екипе, борити баскеташи из Црне Горе, Србије и Бугарске. Очекујемо да ће овогодишњи турнир надмашити претходна два која су, по мишљењу кошаркашких зналаца, била веома квалитетна и интересантна – рекао је Видовић.

Први дан турнира резервисан је за надметање сениорских екипа, а другог дана снаге ће одмјерити јуниори и млађи.

- Колико нам је драго што ће на нашем терену играти најеминентнија имена из овог олимпијског спорта, толико смо срећни што ће и млађи кошаркаши моћи показати своје вјештине, а одлучили смо да им посветимо други дан турнира како бисмо развијали њихову љубав према овом спорту – истиче он.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Осим врхунске организације, најбоље баскеташе у град, који је познат као расадник кошаркашких талената, доводи и богат наградни фонд.

- Захваљујући спонзорима, а првенствено нашем генералном покровитељу Општини Власеница, и ове године смо обезбиједили богат наградни фонд. Првопласирана екипа освојиће 4.000 КМ, а другопласирана 1.000 КМ. Осим утакмица, занимљиво ће бити и такмичење у закуцавању, које се памти по спектакуларним потезима, на коме ће наступити и љубимац власеничке публике, наш репрезентативац Александар Лазић - наводи Видовић.

Важно је напоменути да ће бити организовано и хуманитарно шутирање тројки, а сума прикупљена од котизације од 5 КМ, коју ће учесници плаћати, биће преусмјерена за набавку намирница за Јавну кухињу која функционише у склопу Општинске организације Црвеног крста Власеница.

Као и сваке године, промотери турнира били су бројни баскеташи, а један од њих је и Дејан Мајсторовић, члан актуелног европског шампиона Србије, као и селектор мушке кошаркашке репрезентавије Србије Марко Ждеро.

Прије три године, у Власеници је, на иницијативу три велика заљубљеника у кошарку Далибора Видовића, Давора Голијана и Алексе Краљевића, организован први „3x3“ streetball турнир.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 33m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 1m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 7m
    0