Власеничани до титуле преко Титограда (ФОТО)

11.07.2023. 08:46
0
ИЗВОР: katera.news

Трибине власеничког кошаркашког игралишта биле су премале за све љубитеље уличне кошарке који су протеклог викенда уживали у мајсторијама најбољих баскеташа из цијелог региона. Трећи по реду, 3x3 Власеница 2023турнир окупио је екипе из цијелог региона. 

У сениорској конкуренцији, награду од 4.000 КМ и пехар намијењен најбољој, освојила је домаћа екипа Власеница 3x3, која је у финалном мечу надиграла прошлогодишњег шампиона, Титоград 3x3, резултатом 21: 18. 

Далибор Видовић из Организационог одбора турнира истиче да се 14 феноменалних екипа из наше земље, Србије и Црне Горе борило за титулу најбоље и веома вриједне награде, као и да је публика заиста могла уживати у мајсторијама на терену.

- Власеничани су доказали да је оправдана тврдња да се најбоља кошарка игра у нашем граду, јер је екипа коју су чинили Александар Лазић, Срђан Тешић, Бојан Лулић и Милош Милошевић побједник овогодишњег турнира. Послије велике борбе, они су у финалу савладали екипу црногорских асова Титоград 3x3 – рекао је он.

Видовић је истакао да су најспектакуларнији потези виђени на такмичењу у закуцавању, које је уприличено у склопу турнира.

- Наши најбољи баскеташи чари овог спорта показали су и у такмичењу у закуцавању, које се увијек памти по атрактивним потезима. Побједник у закуцавању био је љубимац домаће публике Александар Лазић, коме је поред пехара припала и новчана награда од 100 КМ, а друго и треће мјесто заузели су Павле Јовићевић и Велимир Миловановић – рекао је он.

Прилику да покажу своје знање добили су и млађи баскеташи, за које је био резервисан други дан турнира. 

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Један од организатора, Давор Голијан наводи да је велико интересовање такмичара било и у категорији  јуниора, гдје се такмичило 14 екипа.

- Анин двор из Шековића у саставу Велибор Миловановић, Игор Братић, Бојан Видаковић и Никола Драгичевић је, у финалу, савладао борбену домаћу екипу Власеница 3x3 и, поред пехара, освојио награду од 200 КМ. У пионирској конкуренцији такмичило се седам екипа, а мјешовита мушко-женска екипа ТР Центар коју су чиниле сестре Мазић, Милица и Марија, Ена Стевановић, Станојка Вуковић и Ђорђе Рикић, заузела је побједничко постоље, савладавши момке из Пала, екипу Пеле. Њима су награде уручили наши најбољи кошаркаши, Срђан Тешић и Александар Лазић - сумирао је други дан турнира Голијан.

Током турнира организовано је и хуманитарно шутирање тројки, а пошто се шутирало у паровима, најбољи двојац били су Бојан Лулић и Милош Милошевић. Њима је награду уручио Родољуб Станишић, који и сам тренира кошарку у колицима. Око 300 КМ, прикупљених од котизације, биће преусмјерено Јавној кухињи која функционише у склопу Општинске организације Црвеног крста Власеница.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 39m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 23m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 8m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 7m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 19m
    0