Власеничке средњошколке представљају Српску на Отвореном Европском првенству у кошарци (ФОТО)

10.06.2023. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Кошаркашице Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници представљаће Републику Српску на Отвореном европском првенству у кошарци за средњошколце - Скопље 2023, на позив од Kоординационог одбора Малих олимпијских игара Републике Српске.

Далибор Видовић, руководилац женске кошаркашке секције у овој школи истиче да су, након што су фуриозно прошле кроз све нивое такмичења, кошаркашице на Републичком такмичењу одбраниле титулу вицешампионки Републике Српске.

- Уз бројне резултате протеклих година, одбрана ове титуле, кандидовала их је за учешће на овом престижном  европском такмичењу. Оно што морам нагласити је да се ниједна од дјевојака у тиму не бави професионално кошарком. Све њихове титуле, које нижу већ годинама, прво у основној, па и сад, у средњој школи,  су резултат,  прије свега,  велике љубави према овом спорту, а онда и пријатељства које међу њима влада - наводи Видовић.

Он додаје да је овим позивом, осим признања, власеничким кошаркашицама указана и велика част.

- Република Српска је тек од прошле године чланица Европске школске  федерације спорта и наша школа је прва која ће представљати нашу државу на овом европском такмичењу. Почаствовани смо  јер су нас организатори позвали и тако  наградили ову дјецу за све тренинге, за сва одрицања, за све успјехе, али и за изузетно понашање на такмичењима, што је сигурно један од битних критеријума - закључио је Видовић, професор математике који већ годинама успјешно руководи  женском кошаркашком секцијом.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Директор власеничке средње школе Пајисија Петровић не крије задовољство због чињенице да ће ученице Центра у Скопљу бити дио делегације Републике Српске.

- Организациони одбор Европског првенства за средњошколце у кошарци  је разматрао и анализирао екипе и њихове досадашње резултате и наше кошаркашице су одабране као екипа која има континуитет у напредовању и у освајању значајних признања, односно велики број побједа на такмичењима. Школа није само установа у којој се ђаци образју, већ установа у којој се они васпитају кроз ваннаставне активности у разним областима, а један од тих облика је спорт. Мени је, као директору, изузетно драго и велика част и задовољство да имамо тако талентоване и успјешне  ученике“, закључио је Петровић.

Екипу, која ће у Скопљу покушати да се избори за још једно одличје чине Ивана Павловић, Хелена Стевановић, Милица Деурић, Александра Лазић, Сара Лазаревић, Марина Секулић, Анђела Пепић, Анастасија Лазић, Ана Сокић, Александра Милинковић и Марија Пантелић.

Отворено Европско првенству у кошарци за средњошколце биће одржано од 11. до 17. јуна у Скопљу, а осим власеничких кошаркашица, у делегацији Републике Српске је и мушка кошаркашка екипа Средњошколског центра „Алекса Шантић“ из Невесиња.

Одлазак на ово такмичење финасира Министарство омладине, културе и спорта Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
"Славија" убједљиво славила против "Посушја" "Славија" убједљиво славила против "Посушја"
Кошаркаши „Славије 1996“ дочекују екипу „Посушја" Кошаркаши „Славије 1996“ дочекују екипу „Посушја"
Кошаркаши „Славије 1996“ дочекују екипу „Младости" Кошаркаши „Славије 1996“ дочекују екипу „Младости"
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  8h 49m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  22h 31m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  9h 53m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  10h 25m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  7h 43m
  0