Власеничке средњошколке представљају Српску на Отвореном Европском првенству у кошарци (ФОТО)

10.06.2023. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Кошаркашице Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници представљаће Републику Српску на Отвореном европском првенству у кошарци за средњошколце - Скопље 2023, на позив од Kоординационог одбора Малих олимпијских игара Републике Српске.

Далибор Видовић, руководилац женске кошаркашке секције у овој школи истиче да су, након што су фуриозно прошле кроз све нивое такмичења, кошаркашице на Републичком такмичењу одбраниле титулу вицешампионки Републике Српске.

- Уз бројне резултате протеклих година, одбрана ове титуле, кандидовала их је за учешће на овом престижном  европском такмичењу. Оно што морам нагласити је да се ниједна од дјевојака у тиму не бави професионално кошарком. Све њихове титуле, које нижу већ годинама, прво у основној, па и сад, у средњој школи,  су резултат,  прије свега,  велике љубави према овом спорту, а онда и пријатељства које међу њима влада - наводи Видовић.

Он додаје да је овим позивом, осим признања, власеничким кошаркашицама указана и велика част.

- Република Српска је тек од прошле године чланица Европске школске  федерације спорта и наша школа је прва која ће представљати нашу државу на овом европском такмичењу. Почаствовани смо  јер су нас организатори позвали и тако  наградили ову дјецу за све тренинге, за сва одрицања, за све успјехе, али и за изузетно понашање на такмичењима, што је сигурно један од битних критеријума - закључио је Видовић, професор математике који већ годинама успјешно руководи  женском кошаркашком секцијом.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Директор власеничке средње школе Пајисија Петровић не крије задовољство због чињенице да ће ученице Центра у Скопљу бити дио делегације Републике Српске.

- Организациони одбор Европског првенства за средњошколце у кошарци  је разматрао и анализирао екипе и њихове досадашње резултате и наше кошаркашице су одабране као екипа која има континуитет у напредовању и у освајању значајних признања, односно велики број побједа на такмичењима. Школа није само установа у којој се ђаци образју, већ установа у којој се они васпитају кроз ваннаставне активности у разним областима, а један од тих облика је спорт. Мени је, као директору, изузетно драго и велика част и задовољство да имамо тако талентоване и успјешне  ученике“, закључио је Петровић.

Екипу, која ће у Скопљу покушати да се избори за још једно одличје чине Ивана Павловић, Хелена Стевановић, Милица Деурић, Александра Лазић, Сара Лазаревић, Марина Секулић, Анђела Пепић, Анастасија Лазић, Ана Сокић, Александра Милинковић и Марија Пантелић.

Отворено Европско првенству у кошарци за средњошколце биће одржано од 11. до 17. јуна у Скопљу, а осим власеничких кошаркашица, у делегацији Републике Српске је и мушка кошаркашка екипа Средњошколског центра „Алекса Шантић“ из Невесиња.

Одлазак на ово такмичење финасира Министарство омладине, културе и спорта Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 12m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 9m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 31m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 44m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 45m
    3