Vlaseničke srednjoškolke predstavljaju Srpsku na Otvorenom Evropskom prvenstvu u košarci (FOTO)

10.06.2023. 13:20
0
IZVOR: katera.news

Košarkašice Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici predstavljaće Republiku Srpsku na Otvorenom evropskom prvenstvu u košarci za srednjoškolce - Skoplje 2023, na poziv od Koordinacionog odbora Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Dalibor Vidović, rukovodilac ženske košarkaške sekcije u ovoj školi ističe da su, nakon što su furiozno prošle kroz sve nivoe takmičenja, košarkašice na Republičkom takmičenju odbranile titulu vicešampionki Republike Srpske.

- Uz brojne rezultate proteklih godina, odbrana ove titule, kandidovala ih je za učešće na ovom prestižnom  evropskom takmičenju. Ono što moram naglasiti je da se nijedna od djevojaka u timu ne bavi profesionalno košarkom. Sve njihove titule, koje nižu već godinama, prvo u osnovnoj, pa i sad, u srednjoj školi,  su rezultat,  prije svega,  velike ljubavi prema ovom sportu, a onda i prijateljstva koje među njima vlada - navodi Vidović.

On dodaje da je ovim pozivom, osim priznanja, vlaseničkim košarkašicama ukazana i velika čast.

- Republika Srpska je tek od prošle godine članica Evropske školske  federacije sporta i naša škola je prva koja će predstavljati našu državu na ovom evropskom takmičenju. Počastvovani smo  jer su nas organizatori pozvali i tako  nagradili ovu djecu za sve treninge, za sva odricanja, za sve uspjehe, ali i za izuzetno ponašanje na takmičenjima, što je sigurno jedan od bitnih kriterijuma - zaključio je Vidović, profesor matematike koji već godinama uspješno rukovodi  ženskom košarkaškom sekcijom.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Direktor vlaseničke srednje škole Pajisija Petrović ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da će učenice Centra u Skoplju biti dio delegacije Republike Srpske.

- Organizacioni odbor Evropskog prvenstva za srednjoškolce u košarci  je razmatrao i analizirao ekipe i njihove dosadašnje rezultate i naše košarkašice su odabrane kao ekipa koja ima kontinuitet u napredovanju i u osvajanju značajnih priznanja, odnosno veliki broj pobjeda na takmičenjima. Škola nije samo ustanova u kojoj se đaci obrazju, već ustanova u kojoj se oni vaspitaju kroz vannastavne aktivnosti u raznim oblastima, a jedan od tih oblika je sport. Meni je, kao direktoru, izuzetno drago i velika čast i zadovoljstvo da imamo tako talentovane i uspješne  učenike“, zaključio je Petrović.

Ekipu, koja će u Skoplju pokušati da se izbori za još jedno odličje čine Ivana Pavlović, Helena Stevanović, Milica Deurić, Aleksandra Lazić, Sara Lazarević, Marina Sekulić, Anđela Pepić, Anastasija Lazić, Ana Sokić, Aleksandra Milinković i Marija Pantelić.

Otvoreno Evropsko prvenstvu u košarci za srednjoškolce biće održano od 11. do 17. juna u Skoplju, a osim vlaseničkih košarkašica, u delegaciji Republike Srpske je i muška košarkaška ekipa Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja.

Odlazak na ovo takmičenje finasira Ministarstvo omladine, kulture i sporta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 35m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 37m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 35m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 30m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 38m
    1