Водостај Касиндолске ријеке и Жељезнице у опадању

06.11.2021. 09:09
0
ИЗВОР: Катера
Водостај Касиндолске ријеке и Жељезнице на територији општине Источна Илиџа су у паду, те је протекла ноћ била знатно мирнија него вече раније, саопштено је из Општине Источна Илиџа.
 
Стање је стабилно на ријеци Касиндолки, од дијела око Болнице "Србија" до Доњег Которца, док је на Жељезници ниво воде опао за пола метра. Тренутни проблем представља извор Мегара, који се пуни приликом обилнијих падавина, те он пријети одређеном броју кућа у Солунској и Улици 4. августа - навели су из Општине.
 
Додају да екипе на терену прате стање и у овим улицама, а што се тиче снабдијевања електричном енергијом, насеље Доњи Которац је још увијек без струје.
 
- У осталим дијеловима општине Источна Илиџа тренутно нема прекида у снабдијевању електричном енергијом. Водоснабдијевање на територији општине је уредно - додаје се у саопштењу.
 
Објектима који су поплављени током јучерашњег дана, Републичка управа цивилне заштите ће у току дана доставити пумпе за исцрпљивање воде и сушилице.
 
Грађани Источне Илиџе, којима су проузроковани проблеми усљед обилних падавина, могу се јавити на број Цивилне заштите Општине Источна Илиџа 057 316 027.
Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 4m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 0m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 4m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 57m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 54m
    0