Војводић: Захвалан сам љекарима у Фочи (ВИДЕО)

29.09.2020. 10:08
0
ИЗВОР: Radio Foca

Током своје играчке и тренерске каријере, Дарко Војводић остварио је бројне побједе на фудбалском терену, али ће посебно да памти тријумф који је, ових дана, остварио ван терена.

Током своје играчке и тренерске каријере, Дарко Војводић остварио је бројне побједе на фудбалском терену, али ће посебно да памти тријумф који је, ових дана, остварио ван терена. Скоро мјесец дана, Дарко је у Фочи, водио битку са вирусом корона. Први у помоћ, притекли су му љекари тамошњег Дома здравље, не марећи што није осигуран у Фонду здравственог осигурања Српске. 

-Симптоми су били такви да сам имао огромну температуру и да сам се, жаргонски речено, распадао- каже Дарко Војводић.

-Имао је знаке пнеумоније. Дијагностика је одрађена у сарадњи са колегама Универзитетске болнице. Он је био под амбулантном терапијом са средње тешком клиничком сликом код нас, спроведне су све терапијске и дијагностичке мјере, он је сад опорављен и сад је добро. Драго ми је што смо помогли Дарку, помогли би свакоме, без обзира да ли има осигурање или не- каже Мирослав Ристановић, директор Дома здравља Фоча.

Увијек пун оптимизма, Војводић каже, да је овај пут било другачије и да му се, током најтежих дана, по глави врзмала помисао на најгори сценарио. Срећом, био сам у сигурним рукама, пун је захвалности на рачун свих у фочанском Дому здравља.

-Из ове перспективе могу да кажем да су ми, сигуран сам, спасли живот. Фоча и не зна шта јој значе ови људи овдје. Мислим да Фоча и Фочаци треба да буду сретни када имају овакву институцију и када имају Болницу близу себе и овакве људе који хоће да помогну у сваком моменту. То нису доктори, то су људи који вам једноставно постану пријатељи. Зовну вас у десет сати навече, питају како сте- каже Војводић.

Дарко слови за једног од најбољих тренера у овдашњем фудбалу. У посљедње четири године са различитим клубовима освојио је четири титуле у првенствима Српске и Федерације. Ипак, сада му је, признаје, фудбал у другом плану, свјестан да здравље нема цијену.

-Четири године уназад био сам првак и то је имало трага и утицаја на организам и на све. О каријери тренутно не размишљам, иако вјеровали или не, имао сам понуда и док са лежао у болници- каже Војводић.

Када одлучи да се врати на фудбалски терен, Дарко по свему судећи неће дуго чекати на нови ангажман, а до тада, каже, посветиће се свом потпуном опоравку. За крај поручује да сви треба да воде рачуна, поштују мјере надлежних инситуција и да се чувају невидљивог противника који и даље вреба, јер је на својој кожи, осјетио колико може да буде опасан.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    1h 45m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    1h 50m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    15h 12m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    2h 42m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    2h 56m
    0