Володин јасно поручио ЕУ “Ако желите гас, нађите рубље”

30.03.2022. 10:54
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник доњег дома руског парламента Вјачеслав Володин рекао је да би ЕУ требала да плаћа у рубљама за руски природни гас и упозорио да би то ускоро могло да се уведе и за извозну нафту, жито, метале, ђубриво, угаљ и дрвну грађу.

Министри енергетике земаља Групе седам индустријских сила одбили су захтјев за плаћањем у рубљама, рекао је њемачки министар енергетике Роберт Хабек. Француски предсједник Емануел Макрон рекао је предсједнику Владимиру Путину да то не би било могуће.

– Ако желите гас, нађите рубље. Штавише, било би исправно – ако је то корисно за нашу земљу, да листа извозних производа са цијенама у рубљама обухвати: ђубриво, жито, јестиво уље, нафту, угаљ, метале, дрвну грађу и слично – написао је Володин у поруци објављеној на интернету.

У овом тренутку није познато да ле ће овакав потез постати званична политика Русије. Путин је, објављујући одлуку о природном гасу, рекао да је ово само почетак процеса.

Коментари 0
Повезане вијести
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    2h 58m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 1m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 5m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    21h 41m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 19m
    0