Волонтери донијели хуманитарну помоћ вриједну 100.000 евра српским енклавама

30.12.2020. 21:59
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Традиционални божићни конвој француске хуманитарне организације "Солидарност за Косово" 17. годину за редом стигао је данас у српске енклаве.

Француски волонтери су прешли више од 2.000 километара на путу од Париза до Грачанице како би подијелили хуманитарну помоћ вриједну 100.000 евра.

Поред дистрибуције пакетића за дјецу, школског прибора и нове гардеробе, у наредних неколико дана, волонтери хуманитарне организације “Солидарност за Косово”, подијелиће мала крда коза, оваца и крава породицама које се баве сточарством у каменичком и новобрдском крају, преноси Блиц.

– У години када вас задеси тешка епидемиолошка ситуација, бројне административне потешкоће и константна неизвјесност, наша жеља да у најтежим тренуцима будемо са српским народом у енклавама мора да буде већа од свих препрека. То је посебно важно када знамо да изолација са којом се суочава цијели свијет у јеку епидемије корона вируса, већ 20 година, представља болну свакодневницу за Србе на Косову и Метохији. Због тога, наши волонтери и ове године напуштају свој комфор и узимају одмор у својим фирмама како би посетили и пружили сву љубав и солидарност према житељима енклава. Њихова морална подршка је изузетно значајна, поготово у овим празничним данима, кад се усамљени људи осећају још усамљенијим и заборављени још заборављенијим. Наше опредјељење је да будемо са тим храбрим људима који не одустају упркос свему. Угледајући се на њих и на њихову борбу, ни ми нећемо одустати – изјавио је Арно Гујон оснивач француске НВО “Солидарност за Косово“ и недавно именован директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Ово је, иначе, 49. конвој који је стигао на Косово од 2005. године када је основана хуманитарна организација “Солидарност за Косово” у Француској, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико је Србе коштало пријатељство са Француском и савезничка помоћ у Великом рату Колико је Србе коштало пријатељство са Француском и савезничка помоћ у Великом рату
Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској! Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској!
Никад већа излазност бирача на изборе у Француској Никад већа излазност бирача на изборе у Француској
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 56m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 38m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 6m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 27m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 36m
    0