Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце

23.09.2024. 13:42
0
ИЗВОР: nova.rs

Возач борбеног возила Војске Србије, М. В. који је учествовао у несрећи на путу Рашка - Краљево у којој је погинуло пет особа, саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву након чега му је одређен притвор, саопштило је тужилаштво.

- Више јавно тужилаштво у Краљеву је дана 23. 9. 2024. године донело наредбу о спровођењу истраге против М. В. из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности саобраћаја из чл. 297 став 2 у вези члана 298 став 1 Кривичног законика на штету пет особа - навели су у саопштењу.

Након саслушања осумњиченог, а по приједлогу Вишег јавног тужилаштва Краљеву, истом је од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Краљеву одређен притвор.

- У току истраге биће испитани сви сведоци, прибављени налази и мишљења вештака медицинске и саобраћајне струке, те предузете и друге доказне радње за којима се укаже потреба - навели су у саопштењу и додали да ће ВЈТ у Краљеву након спроведене истраге донијети одлуку о којој ће обавијестити јавност.

Подсјетимо, тешка саобраћајна несрећа догодила се у суботу око 13.00 часова на путу Рашка – Краљево када је, под још неутврђеним околностима, дошло до судара возила Војске Србије и путничког аутомобила „форд“ у ком су били породица Лазовић – отац, мајка и троје дјеце и њихова комшиница. Стравичну несрећу је преживјела само несрећна мајка, док је њих петоро подлегло повредама на лицу мјеста.

Поједини београдски медији су у међувремену објавили да је код возача војног возила утврђена одређена количина алкохола у крви, а редакција портала "Nova.rs" покушала је ту информацију да провјери у тужилаштву и полицији, међутим одговори још нису стигли. 

Коментари 0
Повезане вијести
Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Када се у Србији враћа служење војног рока? Када се у Србији враћа служење војног рока?
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    6h 21m
    4
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    8h 10m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    2h 39m
    13
  • Како је некад изгледао час физичког (ФОТО)
    7h 14m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    19h 13m
    0