Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece

23.09.2024. 13:42
0
IZVOR: nova.rs

Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M. V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška - Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor, saopštilo je tužilaštvo.

- Više javno tužilaštvo u Kraljevu je dana 23. 9. 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 298 stav 1 Krivičnog zakonika na štetu pet osoba - naveli su u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenog, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva Kraljevu, istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu određen pritvor.

- U toku istrage biće ispitani svi svedoci, pribavljeni nalazi i mišljenja veštaka medicinske i saobraćajne struke, te preduzete i druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba - naveli su u saopštenju i dodali da će VJT u Kraljevu nakon sprovedene istrage donijeti odluku o kojoj će obavijestiti javnost.

Podsjetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13.00 časova na putu Raška – Kraljevo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila „ford“ u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje djece i njihova komšinica. Stravičnu nesreću je preživjela samo nesrećna majka, dok je njih petoro podleglo povredama na licu mjesta.

Pojedini beogradski mediji su u međuvremenu objavili da je kod vozača vojnog vozila utvrđena određena količina alkohola u krvi, a redakcija portala "Nova.rs" pokušala je tu informaciju da provjeri u tužilaštvu i policiji, međutim odgovori još nisu stigli. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka? Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka?
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    6h 22m
    4
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    8h 11m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    2h 40m
    13
  • Kako je nekad izgledao čas fizičkog (FOTO)
    7h 15m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
    19h 14m
    0