Вучевић: Ситуација на Косову и Метохији и даље веома напета

26.11.2022. 14:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је данас да је ситуација на Косову и Метохији и даље веома напета, јер је много отворених питања.

- Срби су забринути јер се не зна какав је следећи корак /предсједника Владе самопроглашеног Аљбина/ Куртија, који је показао да доноси не баш рационалне одлуке и да није човек договора - рекао је Вучевић.

Он је истакао да је много отворених питања која чекају одговоре од, како каже, оног најтежег у вези са статусом Косова и Метохије, па до враћања Срба у институције, расписивања избора у четири општине на сјеверу покрајине и фундаменталног захтјева Србије, а то је формирање Заједнице српских општина.

- Надам да ће сви, и српска и албанска страна и међународна заједница те одговоре тражити у Формату дијалога. Све друго није добро ни за једну ни за другу и за трећу страну - рекао је Вучевић за ТВ "Пинк".

Вучевић је истакао да је Војска Србије храбра и одлучна да испуни све задатке које добија од државног врха, али да Србија увијек настоји да се до рјешења дође путем дијалога, договора и компромиса.

Нови министар одбране Србије оцијенио је да је потребно јачати одбрамбене капацитете и повећавати број припадника Војске Србије, јер је она најснажнији одвраћајући фактор према недобронамјернима.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    11h 57m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    7h 23m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    7h 33m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 38m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    6h 17m
    0