Вучић: Грађани да не брину, држава ће обезбиједити мир и безбједност

16.02.2023. 08:20
6
ИЗВОР: srna.rs/РТС

Држава је не само спремна да се одупре насиљу, него ће реаговати веома ефикасно, брзо, озбиљно и веома одговорно, поручио је предсједник Србије Александар Вучић поводом пријетњи које су упућене на протесту испред Предсједништва.

Александар Вучић је, поводом пријетњи на протесту испред Предсједништва, рекао за Пинк да то нису неформалне групе, и да су подржане од стране најмање четири парламентарне странке чији су представници били на протесту.

- Знали су шта раде, све је било планирано - оцијенио је Вучић.

Не зна, каже, да ли су они “проруски”, али зна да су “антисрпски, јер све раде против Србије и свог народа”.

Постоје дубоке емоције према Русији и руском народу, истакао је Вучић, али је примијетио да им Србија није увела санкције.

“Данас нико није измислио карабин”

Вучић је, поводом хапшења двије особе код којих је пронађен карабин и које су, како се сумња, кренуле за Београд на јавно окупљање испред зграде Предсједништва, рекао да то оружје нико није измислио.

- Данас нико није измислио карабин, тај младић је јавно рекао на испитивању да је пошао на скуп. Моја порука грађанима је да не брину и да ће држава обезбедити мир и безбедност за све њих - поручио је Вучић.

Што се тиче састанка са челницима безбједносних служби, рекао је да су анализирали ситуацију и истакао да су ствари под контролом надлежних и да ће то бити увијек.

- Надлежни ће реаговати, сви који су претили убиствима и батињањем одговараће према законима Србије - поручио је Вучић.

У току је, каже, велики свјетски сукоб.

- Моја политика као председника биће да чувам и браним Србију од играрија неодговрних људи и авантуризма - истакао је Вучић.

“Држава ће реаговати ефикасно и веома одговорно”

Вучић је поручио да држава не само да је спремна да се одупре насиљу, него да ће реаговати “веома ефикасно, веома брзо, веома озбиљно и веома одговорно”.

- Они који мисле да могу да сруше Србију својим неистинама, својим бруталним лажима, они који мисле да могу да сруше једну озбиљну државу претњама са пушком, неколико пушака, својим везама које имају у некој страној земљи, подршком коју у новцу, највише у кешу, добијају од неких странаца, правдајући то великим патриотизмом и да раде много добре ствари за своју земљу, ти да победе Србију не могу никада - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је синоћ на хитном састанку са представницима служби безбједности анализирано стање јавног реда и мира, те утврђено да су ствари потпуно под контролом државних органа и биће.

- Људи треба да буду спокојни, држава неће дозволити насилницима и екстремистима да, уз ма било чију подршку - било са Запада или Истока, угрожавају стабилност Србије - поручио је Вучић, те подсјетио да је раније рекао да ће "сви копља да ломе преко леђа Србије".

Према његовим ријечима, неки мисле да је прави тренутак да и Србија постане ратна зона и монета за поткусуривање страних сила.

Истакао је да ће у петак или суботу бити у Минхену гдје ће разговарати са највећим свјетским државницима и да неће имати лаке разговоре.

- Морате да разговарате да не бисте оставили да Курти сам може да говори шта му је воља и да оптужује Републику Србију за све, али после тога долази много добрих вести, нових фабрика које отварамо, будућности за грађане Србије у правом смислу те речи, то нам омогућава веће плате, то нам омогућава већа примања, то нам омогућава веће пензије и никоме нећемо дати да заустави Републику Србију у њеном напретку - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Srbin 17.02.2023. 09:54
    Najveća nesreća srpskog naroda jeste to što je opozicija gora od vlasti. Svako nas može kupiti za kilometar puta i fotografisanje sa "predsjednikom", kao da se nacionalni interes može mjeriti tako jeftinim potezima. Skijaš je dao sjajnu definiciju!
  • Generic placeholder image
    Заборањ 17.02.2023. 08:44
    Овај се само у хаосу сналази.
    Помиње Милицу убијено руком његових савјетника а истовремено, и за вријеме сахрана усељаво у стан од 20 ари.
    Борио се за Велику Србију, сад се бори за Велику Албанију.
    Шиптарима предо Србе а сад их ко спашава.
    Држава се брани уставом, законима, поштењем а не лажима.
    Република Српска продаје струју, оним који су уништили електро привреду, у пола цијене тако да су школе и путеви отплаћени.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 16.02.2023. 22:58
    Vučić je najveća prevara u našoj istoriji punoj prevara. I Broz bi mu zavidio na preveslavanju Srba.
  • Generic placeholder image
    Leo za preCjednika 16.02.2023. 22:38
    Kako si ti ovako..preCjednice,nakon ovih "vizija"...i slika sa 15 veljace...
  • Generic placeholder image
    Predsjednik 16.02.2023. 15:51
    Nijedan predsjednik Srbije do sada nije dao ovoliku pomoc Republici Srpskoj.
    Bolnice, skole, crkve, putevi ....
    Danas ga neki @leo, skorojevic po nalogu " onih koji su platili kesom" vrijedja .
    Rusija je platila sinocni miting i poziv na linc i ubistvo predsjednika Srbije, rusija placa kampove po Srbiji i truje srpske gradjane jedne protiv drugih.
    I ovdje u Republici Srpskoj je razgranat uticaj sumnjivog novca iz rusije kojim se finansiraju razni portali i odredjene osobe da sire propagandu.
  • Generic placeholder image
    Leo 16.02.2023. 10:14
    U prevodu...biće vam loše ali za vaše dobro..Picoustom Sojic nije ni do koljena..Juce Srbija stoji izmedju crkve i pedera(fotografija koje se svaki zdrav razum stidi)...i svi digli glavu ..ponosni...
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 29m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 47m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 14m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 2m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 23m
    0