Вучић: Нема признања независности Косова ни фактички, ни "де јуре"

11.03.2023. 14:38
6
ИЗВОР: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија неће признати независност Косова ни фактички, ни "де јуре", али да жели мир са Албанцима.

Вучић је, обраћајући се грађанима у Врању, током посјете Пчињском округу, рекао да никада неће бити онај који потписује независност Косова.

- Нема предаје. Чинимо све што можемо да увек будемо уз народ сваког српског места на Косову и Метохији, и свуда на југу Србије. Наша прва обавеза је да чувамо своју државу, друга да чувамо националне интересе, а испред свега да чувамо мир и стабилност - нагласио је Вучић.

Он је додао да се геополитичка ситуација у Европи и свијету драстичније и драматичније промијенила сукобом у Украјини, него падом Берлинског зида.

Вучић је позвао грађане да подрже и прукључе се његовом "народном покрету за Србију" који ће, како је рекао, бити формиран крајем маја или почетком јуна, како би окупило што више људи, ради очувања Србије, коју чекају искушења у наредне двије године.

Он је најавио улагања у Врање, те додао да ће држава водити рачуна о Србима у Бујановцу, гдје су их из власти истиснули Албанци.

Вучић је претходно посјетио Владичин Хан, гдје се у манастиру Мртвица састао са Његовим преосвештенством епископом врањским Пахомијем, а посјетио је и домаћинство Новице Стаменковића у селу Куново.

Током дана Вучић ће посјетити и Бујановац, гдје ће посјетити Основну школу "Бранко Радичевић", гдје је завршена прва фаза реконструкције, затим ће у Трговишту посјетити нову ватрогасну станицу.

Вучић ће потом у Босилеграду посјетити реконструисани вртић "Дечија радост" и обратити се становништву, а на крају ће посјетити Власинско језеро и мјесто изградње колектора отпадних вода.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Mladen 12.03.2023. 14:10
    Covjek zlo. Toliko je zla nanjeo Srpskom narodu , vise i od autosovinista tvoraca jugo hrvatske monarhije karadjordjevica ( srbijanci mu tepaju cika pera ( sera)).
    Milosevic, onaj sto ga englezi skratise za glavu, franceticev sestric tadic pa picousti… svaki na svoj nacin upropastavali Srpski narod- bitange dovedene od kletih engleza.
    Pitam se ko je sledeci?
  • Generic placeholder image
    Skijaš 11.03.2023. 18:55
    Ko vjeruje picoustom velika je budala.
  • Generic placeholder image
    @Građanin 11.03.2023. 18:01
    Kojem putu? Koji je cilj tog puta?
  • Generic placeholder image
    Заворањ 11.03.2023. 16:38
    Никад, ниђе, нико није правио 2 партије сем Слобе и Мире, и сад овај, али он је власник обадвије.
    На једној листи носиоци Аца а на другој ВУЧИЋ.
  • Generic placeholder image
    Građanin 11.03.2023. 15:55
    Neka Bog da snagu predsjedniku da istraje na tom putu, amin! Ako bi posustao bilo bi to prokletstvo na njega i njegove potomke tako strašno da bi svi vidjeli i znali zašto!
  • Generic placeholder image
    Милош 11.03.2023. 15:41
    Класична куповина времена, јер не зна шта да ради...жваљо
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 53m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 48m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 36m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 42m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 10m
    0