Vučić: Nema priznanja nezavisnosti Kosova ni faktički, ni "de jure"

11.03.2023. 14:38
6
IZVOR: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova ni faktički, ni "de jure", ali da želi mir sa Albancima.

Vučić je, obraćajući se građanima u Vranju, tokom posjete Pčinjskom okrugu, rekao da nikada neće biti onaj koji potpisuje nezavisnost Kosova.

- Nema predaje. Činimo sve što možemo da uvek budemo uz narod svakog srpskog mesta na Kosovu i Metohiji, i svuda na jugu Srbije. Naša prva obaveza je da čuvamo svoju državu, druga da čuvamo nacionalne interese, a ispred svega da čuvamo mir i stabilnost - naglasio je Vučić.

On je dodao da se geopolitička situacija u Evropi i svijetu drastičnije i dramatičnije promijenila sukobom u Ukrajini, nego padom Berlinskog zida.

Vučić je pozvao građane da podrže i pruključe se njegovom "narodnom pokretu za Srbiju" koji će, kako je rekao, biti formiran krajem maja ili početkom juna, kako bi okupilo što više ljudi, radi očuvanja Srbije, koju čekaju iskušenja u naredne dvije godine.

On je najavio ulaganja u Vranje, te dodao da će država voditi računa o Srbima u Bujanovcu, gdje su ih iz vlasti istisnuli Albanci.

Vučić je prethodno posjetio Vladičin Han, gdje se u manastiru Mrtvica sastao sa Njegovim preosveštenstvom episkopom vranjskim Pahomijem, a posjetio je i domaćinstvo Novice Stamenkovića u selu Kunovo.

Tokom dana Vučić će posjetiti i Bujanovac, gdje će posjetiti Osnovnu školu "Branko Radičević", gdje je završena prva faza rekonstrukcije, zatim će u Trgovištu posjetiti novu vatrogasnu stanicu.

Vučić će potom u Bosilegradu posjetiti rekonstruisani vrtić "Dečija radost" i obratiti se stanovništvu, a na kraju će posjetiti Vlasinsko jezero i mjesto izgradnje kolektora otpadnih voda.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Mladen 12.03.2023. 14:10
    Covjek zlo. Toliko je zla nanjeo Srpskom narodu , vise i od autosovinista tvoraca jugo hrvatske monarhije karadjordjevica ( srbijanci mu tepaju cika pera ( sera)).
    Milosevic, onaj sto ga englezi skratise za glavu, franceticev sestric tadic pa picousti… svaki na svoj nacin upropastavali Srpski narod- bitange dovedene od kletih engleza.
    Pitam se ko je sledeci?
  • Generic placeholder image
    Skijaš 11.03.2023. 18:55
    Ko vjeruje picoustom velika je budala.
  • Generic placeholder image
    @Građanin 11.03.2023. 18:01
    Kojem putu? Koji je cilj tog puta?
  • Generic placeholder image
    Zavoranj 11.03.2023. 16:38
    Nikad, niđe, niko nije pravio 2 partije sem Slobe i Mire, i sad ovaj, ali on je vlasnik obadvije.
    Na jednoj listi nosioci Aca a na drugoj VUČIĆ.
  • Generic placeholder image
    Građanin 11.03.2023. 15:55
    Neka Bog da snagu predsjedniku da istraje na tom putu, amin! Ako bi posustao bilo bi to prokletstvo na njega i njegove potomke tako strašno da bi svi vidjeli i znali zašto!
  • Generic placeholder image
    Miloš 11.03.2023. 15:41
    Klasična kupovina vremena, jer ne zna šta da radi...žvaljo
Povezane vijesti
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    11h 41m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    7h 7m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    7h 17m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 22m
    0
  • Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
    6h 1m
    0