Вучић: Није мој посао да обуздавам Додика

19.02.2020. 18:20
0
ИЗВОР: Танјуг

Предсједник Србије, Александар Вучић поновио је данас да се Србија не мијеша у унутрашња питања Босне и Херцеговине и да досадашњим изјавама у вези са ситуацијом у тој земљи ничим није угрозио БиХ.

Истакао је и да није његов посао да „обуздава” српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, како то траже из Сарајева, а истовремено га оптужују да задире у унутрашња питања БиХ.

Одговарајући на питање новинара о таквим порукама из Сарајева, Вучић каже да је он послије састанка са лидерима Срба из Црне Горе и БиХ говорио о политици Србије према БиХ, која се заснива на поштовању Дејтонског споразума, поштовању интегритета БиХ и интегритета РС у БиХ.

-Нико није имао шта да замјери тој реченици, нити имате шта да јој замјерите, али су чак и новинари у Бриселу питали о контроверзној изјави... Шта је у томе контроверзно? Баш ништа. Али је контроверзно било то да су кренули да нападају Србију и мене што нисам обуздао Додика. То није мој посао, ја то нећу да радим, ја поштујем Додика и не пада ми на памет да радим оно што ви желите и што је ваш посао - рекао је Вучић, пренио је Танјуг.

Након што је дан касније, како каже, рекао да сматра да је Додик у праву по питању одлуке Уставног суда, неки су рекли да је његово „мјешање” скандалозно.

-Је ли хоћете да се мијешам или не? Нећу више ништа од тога, ја сам рекао шта је политика Србије. Радите свој посао како год хоћете - рекао је Вучић.

Он је навео да то, међутим, говори колико је велика жеља многих да покажу кривца у Србији.

-Немају никаквог стида што нико није ухапшен за покушај линча у Сребреници, немају стида кад у Србији присуствују скуповима на којима нашу земљу проглашавају за фашистичку и траже специјалне статусе, а немају право на то, а ако било ко недовољно брани оно што би они жељели да брани, говоре да је зликовац и аутократ - закључио је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 13m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 28m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 46m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 38m
    0