Вучић: Од петка до понедјељка уводимо полицијски час

07.07.2020. 18:26
0
ИЗВОР: srpskainfo

Од сутра ће бити забрањено свако јавно окупљање за више од пет људи било у отвореном или затовореном простору, а од петка почиње полицијски сат и трајаће до понедјељка, а послије ћемо да видимо, рекао је предсједник Србије Александар Вучић на конферецији у Влади Републике Србије.

Данас је од почетка пандемије корона вируса у Србији свакако најтежи дан. Било је 13 преминулих особа и већ у овом тренутку Србија има више од 120 људи на респираторима. Ситуација је алармантна у Београду, у критичној је сиутација, а озбиљно је у још четири града у Србији. Вучић је рекао да је имао разговоре са др Коном у више наврата.

Данас је најтежи дан у Србији од почетак епидемије. У посљедња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.287 особа, позитивно је било њих 299, а нажалост преминуло је 13 лица, највише од почетка епидемије у Србији. На респираторима се тренутно налази 110 пацијената, пише "Блиц".

Како је данас истакао др Предраг Кон, ситуација је у Београду прилично озбиљна, те није искључено увођење неке врсте карантина уколико се стање не нормализује. Према његовим ријечима, обољело је више од 300 студената, док је корона вирус регистрован у чак 14 вртића.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 51m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 57m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 24m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 16m
    0