Вучић: Тежак дан у Бриселу, неуспјешан састанак

14.09.2023. 18:56
0
ИЗВОР: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да су данашњи преговори у Бриселу са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и високим представником Европске уније за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом били тешки и да су одржани ''у готово немогућим условима''.

- Није био лак дан у Бриселу. У тешким и готово немогућим условима, један неуспешан састанак - рекао је Вучић у видео-снимку који је објавио на свом налогу на Инстаграму.

Вучић је тренутно у Будимпешти, гдје га очекују састанци са мађарским и бугарским највишим званичницима.

- Сада смо у Будимпешти и чекамо разговор са бугарским премијером и мађарском председницом. Разуме се, и са мађарским премијером - рекао је Вучић.

Он је такође честитао сутрашњи празник - Дан српског јединства.

- Хоћу да свим грађанима честитам празник, сутра славимо Дан српског јединства, у целокупном српском народу. Морам да славимо нашу заставу, нашу црвено-плаво-белу тробојку, наше претке који су нам оставили отаџбину, како бисмо умели да ценимо будућност наших потомака, због којих све радимо -  рекао је предсједник Србије. Он је поручио да су пред Србијом дани великих економских побједа“.

- Све што смо у претходном периоду учинили је само прво полувреме, а пред нама је друго полувреме са великим економским победама, надам се огромног напретка. А то можемо само ако смо заједно и ако смо уједињени. Живела Србија и наш народ - рекао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 36m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 20m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 5m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 4m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 16m
    0