Вучић: У Париз путујем сутра да покажем да се не плашим протеста

08.07.2020. 18:10
1
ИЗВОР: Tanjug

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће, умјесто вечерас, у Париз на састанак са француским предсједником Емануелом Макроном отпутовати сутра, а ноћ ће, како каже, провести у згради Предсједништва, како би показао онима који су најавили протесте за поподне да их се не плаши.

Вучић је упутио молбу грађанима, али и политичарима који позивају на окупљање у јеку пандемије вируса корона, да буду одговорни и размишљају о животу својих комшија и ближњих.

- Ја позивам људе да не излазе на демонстрације, не зато што их се плашим, ја ћу бити овде, путоваћу ујутру у Париз уместо вечерас, бићу мање одморан за разговоре са Макроном, само да бих вам показао да се нимало не плашим никога и ничега, јер сам одабран од народа и знам колику подршку имам за одговорну политику и за политику успеха пристојне, модерне и нормалне Србије - поручио је Вучић.

Истакао је да ће у Париз и Брисел отићи, не да било шта изда како су му синоћ на протесту узвикивали, већ да се бори за Србију, КиМ, народ и интересе земље.

- То је мој посао и моја политика и то ћу да радим, јер нећу дозволити било коме ко себе назива екстремистима, љотићевцима и осталима да нам држе патриотске придике и лекције - рекао је Вучић.

Поновио је да синоћни протести нису имали никакве везе са короном и најављеним мјерама, те подсјетио како су брзо нашли рјешење када су се студенти пожалили да желе да остану у домовима.

Још једном је упутио молбу грађанима да се не окупљају данас, јер је, истиче, данас други најгори дан од почетка епидемије у нашој земљи, јер је број заражених 357 лица, 11 преминулих и 118 људи на респираторима.

- Тај број се сваког дана драстично увећава, Београд је највећи проблем, молим да се понашају одговорно - рекао је Вучић и поручио да ће држава дозволити окупљања, али уколико су без насиља и напада на полицију.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Paljanin 08.07.2020. 18:19
    Najveci lazov kog je srpski narod ikad imao
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 1m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 12m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 38m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 43m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 52m
    0