Vučić: U Pariz putujem sutra da pokažem da se ne plašim protesta

08.07.2020. 18:10
1
IZVOR: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, umjesto večeras, u Pariz na sastanak sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom otputovati sutra, a noć će, kako kaže, provesti u zgradi Predsjedništva, kako bi pokazao onima koji su najavili proteste za popodne da ih se ne plaši.

Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih.

- Ja pozivam ljude da ne izlaze na demonstracije, ne zato što ih se plašim, ja ću biti ovde, putovaću ujutru u Pariz umesto večeras, biću manje odmoran za razgovore sa Makronom, samo da bih vam pokazao da se nimalo ne plašim nikoga i ničega, jer sam odabran od naroda i znam koliku podršku imam za odgovornu politiku i za politiku uspeha pristojne, moderne i normalne Srbije - poručio je Vučić.

Istakao je da će u Pariz i Brisel otići, ne da bilo šta izda kako su mu sinoć na protestu uzvikivali, već da se bori za Srbiju, KiM, narod i interese zemlje.

- To je moj posao i moja politika i to ću da radim, jer neću dozvoliti bilo kome ko sebe naziva ekstremistima, ljotićevcima i ostalima da nam drže patriotske pridike i lekcije - rekao je Vučić.

Ponovio je da sinoćni protesti nisu imali nikakve veze sa koronom i najavljenim mjerama, te podsjetio kako su brzo našli rješenje kada su se studenti požalili da žele da ostanu u domovima.

Još jednom je uputio molbu građanima da se ne okupljaju danas, jer je, ističe, danas drugi najgori dan od početka epidemije u našoj zemlji, jer je broj zaraženih 357 lica, 11 preminulih i 118 ljudi na respiratorima.

- Taj broj se svakog dana drastično uvećava, Beograd je najveći problem, molim da se ponašaju odgovorno - rekao je Vučić i poručio da će država dozvoliti okupljanja, ali ukoliko su bez nasilja i napada na policiju.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Paljanin 08.07.2020. 18:19
    Najveci lazov kog je srpski narod ikad imao
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    11h 43m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    12h 58m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    18h 49m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    17h 16m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    19h 8m
    0