Вучић: Војска неће ући на Косово и Метохију

30.09.2023. 21:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да нема намјеру да нареди војсци да пређе административне прелазе са Косовом и Метохијом и да ће повући српске снаге из тог подручја, те нагласио да је лаж да Србија шаље војску на административну линију.

Вучић је нагласио да би ескалација сукоба била контрапродуктивна када је ријеч о жељи Србије да постане чланица ЕУ, те истакао да су упозорења Вашингтона несразмјерна јер се број припадника српских снага на терену смањује.

- Прошле године смо имали 14.000 људи у близини административне линије, данас имамо 7.500 и то ћемо смањити на 4.000 - рекао је Вучић за "Фајненшел тајмс".

Он је рекао да Србија не жели сукоб.

- Зашто би ово било од користи за Београд? Која би била идеја? Да уништимо своју позицију коју смо градили годину дана? Уништити то за један дан? Србија не жели рат. Србија од тога не би имала користи јер би то угрозило њену позицију у преговорима са Приштином под покровитељством ЕУ - поручио је Вучић.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска на Косову и Метохији страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац.

Коментари 0
Повезане вијести
Застава са ликом Синише Михајловића у Минхену (ФОТО) Застава са ликом Синише Михајловића у Минхену (ФОТО)
Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО) Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
УЕФА новчано казнила Србију и Албанију УЕФА новчано казнила Србију и Албанију
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  20h 58m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  22h 47m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  23h 6m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  3h 30m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  20h 26m
  0